Accomodatie HC Zwolle heeft Olympische allure

Zwolle – Zaterdagmorgen is bij HC Zwolle het eerste hockeyseizoen op het gloednieuwe hockeycomplex, dat is gerealiseerd op sportpark ‘Het Hoge Laar’, van start gegaan. De meisjes van het team HC Zwolle MC1 hadden de primeur door als eerste voor een wedstrijd op het mooie hoofdveld aan te treden.

 hc_zwolle_2.jpg

Het complex is voor 95% gereed. Met circa 60 thuis spelende en 60 bezoekende teams, kon er mdeze dag veilig gespeeld worden. Bijzonder zijn het opvallende clubhuis in combinatie met de blauwe velden die het complex een bijzondere, bijna olympische uitstraling geven. De club ging zaterdag van start met vijf en een half veld. Het laatste veld wordt 1 oktober opgeleverd. De formele oplevering van het complex is 8 november. Dan is er ook voldoende parkeergelegenheid. Tot die tijd kunnen bezoekers hun auto parkeren naast de atletiekvereniging. Aan de leden is gevraagd de eerste weken zoveel mogelijk met de fiets te komen.

hc_zwolle_3.jpg

hc_zwolle_22.jpg

hc_zwolle_20.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto's…

‘Super Sunday’

Zondag 9 september speelt Dames-1 om 12.45 uur en Heren-1 om 14.45 uur zijn eerste thuiswedstrijd. Ook de ‘Vrienden van Zwolle’ presenteren zich. Zij maken tophockey mogelijk voor de club en organiseren verschillende activiteiten rondom de wedstrijden die op zondag worden gespeeld. Na de wedstrijd van Heren-1 staat voor alle aanwezigen een ‘Thé dansant’ op het programma. Onder het genot van een hapje en drankje en muzikale omlijsting m.m.v. DJ Maxim v/d Veen (Party Sensations) wil HCZwolle het startweekend feestelijk afsluiten.

hc_zwolle_1.jpg

hc_zwolle_5.jpg

hc_zwolle_6.jpg

hc_zwolle_7.jpg

hc_zwolle_8.jpg

hc_zwolle_4.jpg

hc_zwolle_9.jpg

hc_zwolle_10.jpg

hc_zwolle_11.jpg

hc_zwolle_12.jpg

hc_zwolle_13.jpg

hc_zwolle_14.jpg

hc_zwolle_15.jpg

hc_zwolle_16.jpg

hc_zwolle_17.jpg

hc_zwolle_18.jpg

hc_zwolle_19.jpg

hc_zwolle_21.jpg

hc_zwolle_23.jpg

hc_zwolle_24.jpg

hc_zwolle_25.jpg

hc_zwolle_26.jpg

hc_zwolle_27.jpg
De Dames A1 van HC Zwolle

Artikel delen:
Reacties 20
 1. @Pieters,

  Klopt niet juist op blauwe velden is de witte bal veel beter te volgen en uit onderzoek is gebleken dat blauw ook een rustig kijkbeeld geeft op tv.

 2. Jammer dat niemand de auto bij de atletiekclub zet maar domweg in de berm parkeert. Een beetje sportieve medemens kan kennelijk geen 50 m1 meer lopen maar blokeert liever de rijbaan en het fietspad.
  Welkom op het Hoge Laar ! >:(

 3. Ik heb de auto's ook zien staan. Zo DICHTBIJ mogelijk bij de bestemming!! Het verraad het geestelijke niveau van deze 'mannetjes'. Een parkeergarage onder het nieuwe hoofdveld was zeker te duur 😉

 4. De oproep om de eerste weken met de fiets te komen zou eigenlijk veranderd moeten worden in. Leden worden verwacht zoveel mogelijk met de fiets te komen. Dat hoeft toch niet alleen de 1ste weken. Er gaat toch gesport worden. Mits je geen keeperstas mee hoeft te nemen is HC Zwolle prima te fietsen.

 5. Hi Jacob en Mariane,

  Ik nodig jullie hierbij uit om à.s. zaterdag 15 sept. om 10 uur een bakkie koffie te komen drinken op HC Zwolle. Ik zal jullie dan rondleiden over het complex.
  Vaak is kennismaken en rondkijken uiteindelijk beter dan "op afstand oordelen", alhoewel ik me daar ook wel eens schuldig aan maak. Tot ziens in de kantine!

  Met vriendelijke groet
  Marion

 6. Sympathiek Marion, maar ik reageer niet zomaar op afstand. Ik ben op al die wildgeparkeerde auto's gestuit. Dat schreef ik ook. Heb jij ze ook gezien? Doe er intern iets aan zou ik zeggen!
  Gratis tip: maak op drukke momenten gebruik van verkeersregelaars.

 7. Het ziet er mooi uit en het zal vast erg gezellig zijn.
  Wa mij vreselijk heeft gestoord ,als buurtbewoner aan de Potmarge, is de afgelopen zaterdag en zondag die hoempapamuziek de hele dag die veel te hard staat.
  Hoop heel erg dat de beheerscommissie en het bestuur hier afspraken over gaan maken.

 8. Haha die Marion, de cursus effectief communiceren ligt nog vejrs in het geheugen.

  Nog beter is het om maar niet te reageren op de negatieve berichten op dit medium.

  Veel successen gewenst op het schitterende nieuwe complex

 9. Op de website van de HC Zwolle staat een mededeling omdat de parkeerplaats nog niet klaar is (met wat tekst in vet, speciaal voor de zeurpietjes hier):

  Op het Hoge Laar wordt nog druk gewerkt. Zoals vermeld in de nieuwsbrief zijn er nog flink wat zaken die moeten worden afgewerkt. Maar we gaan van start, we kunnen (en willen) niet anders.
  Er is echt heel weinig ruimte om te parkeren. Er is wat ruimte gemaakt, naast de atletiekvereniging, maar zij hebben die ruimte zaterdag ook nodig. Ook zij hebben competitie. Parkeer daarom niet op het terrein van de atletiekvereniging. Ook zal er dit weekend gevoetbald worden.
  Houd rekening met ons imago en uitstraling. We moeten ons de komende tijd natuurlijk van ons meest sportieve, hoffelijke en gastvrije kant laten zien.
  Het beste kun je daarom op de fiets komen.
  Mocht je toch met de auto komen dan willen we graag het volgende met jullie afspreken; laten we de ruimte dicht bij het clubhuis vrijlaten voor de bezoekende teams. Parkeer bij:

  Fitplaza, aan de overkant van het complex;
  Parkeerplaats Volkstuinecomplex Aa-landen, deze liggen aan de Belinistraat 45 (bij het honkbalterrein), vanaf de parkeerplaats is het 500 m (5 tot 8 minuten) lopen via de tunnel in de Urk-steeg.
  Het gymnasium Celeanum. Via het fietspand langs de middelweg is het 600 m (8 tot 10 minuten) lopen.

  Dichtbij het clubhuis parkeren gaat je echt niet lukken!
  Het bestuur zou het zeer op prijs stellen als we ons met z'n allen inspannen en er een mooi en sportief weekend van te maken. We rekenen daarom op jullie medewerking.
  Ik kom op de fiets, jij ook?

 10. Marion,

  dank voor de uitnodiging.
  Ik hoop dat de oproep op jullie website helpt maar ik denk dat verkeersregelaars meer uithalen.
  Toch succes enne graag de volumeknop komende zondag na afloop niet te ver open .

 11. Wat een zeurderige reacties Jacob en Marianne, sorry hoor, maar dat spijkers op laag water zoeken begint wel bizarre vormen aan te nemen.

 12. Stadshagenees, blijf lekker aan jouw kant van het Zwarte Water. Kun je nog genoeg spijkers vinden denk ik.
  Ik gun de HC een mooie nieuwe accomodatie maar ze geven zelf ook toe dat het parkeren nog niet naar wens is dus….
  En jij hebt zondag kennelijk het geluid niet gehoord in jouw vredige wijkje. Gelukkig. 😀

Reageer