VV Berkum wint verdiend van ACV Assen

Zwolle – Dankzij een sterke collectieve prestatie heeft Berkum de eerste overwining in het nog prille seizoen behaald. Van ACV Assen werd met 2-0 gewonnen. Na een gelijkopgaande eerste helft trok Berkum in de de tweede helft de winst naar zich toe door twee schitterende doelpunten van William Potkamp en Frank Hoolsema.

In de eerste helft waren er voor beide teams nauwelijks doelrijpe kansen. De beste kans vor Berkum was er in de 30e minuut, toen een inzet van Chris van der Meulen volgens velen de doellijn had overschreden. Scheidsrechter Oussoren had de hulp van zijn goed opgestelde assistent-scheidsrechter nodig die terecht constateerde dat het geen doelpunt was. Na de thee creërde ACV een licht veldoverwicht zonder echter de goed georganiseerde Berkum-defensie in verlgeneheid te brengen. Na de thee waren de eerste kansjes voor ACV. In de 53e minuut schoot Robin Mulder de bal uit de draai over de deklat en 10 minuten later pareerde Mathijs Bouwhuis met enige moeite een lastig afstandsschot van Philip Ties. ACV creërde en licht veldoverwicht, maar kon daarmee de zeer geconcentreerd en goed spelende Berkum-defensie niet echt in verlegenheid brengen.

In de 64e minuut kwam Berkum op voorsprong. Frank Hoolsema bracht met een mooie dieptepass William Potkamp in stelling die geen moment aarzelde en met een hard diagonaal schot in de bovenhoek ACV-goalie Marcel Groothof kansloos liet. Drie minuen later werd de wedstrijd na een prima opgezette aanval definitief beslist. Jason Huisman bereikte met een voorzet William Potkamp die de bal doorkopte op de inkomende Frank Hoolsema. Deze bedacht zich geen moment en volleerde met zijn 'zwakkere' linkervoet de bal in de rechter benedenhoek. Opnieuw een 'beauty van een goal'!

ACV kwam deze twee tikken binnen 5 minuten niet meer te boven, hoewel er in theorie nog voldoende tijd was om iets aan de achterstand te doen. Berkum dicteerde in de laatste 25 minuten de wedstrijd en ACV mocht blij zijn dat Berkum een aantal dotten van kansen, om nog verder uit te lopen, liet liggen. Zo waren er enorme kansen voor Frank Hoolsema en Chris van der Meulen en hadden Felix Hermsen en de 'man of the match', Jerrol Poot , oog in oog met Marcel Groothof het vizier niet op scherp.

ACV kreeg weliswaar diep in blessuretijd nog een prachtige mogelijkheid om de marge te verkleinen, maar zelfs als deze kans tot een doelpunt had geleid, was er voor de Assenaren geen tijd meer geweest om langszij te komen, want enkele seconden later floot de goed leidende scheidsrechter Oussoren af.de persconferentie toonde Berkum- trainer Roeland ten Berge zich niet alleen tevreden met de drie punten, maar ook met het vertoonde spel: "Wij willen vooral thuis dominant spelen. Het team had de opdracht compacter en korter op de bal te spelen. Dat is ons vandaag gelukt. Het centrale middenveld is stabieler geworden, waardoor wij ook meer ruimte op de zijkanten kregen en deze ook goed hebben benut. "

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer