Start cultureel seizoen Zwolle met Uitparade

Zwolle – Zaterdagmiddag vond op het Ter Pelkwijkpark de start plaats het nieuwe culturele seizoen 2012-2013. Dit kreeg gestalte en werd gevierd in samenwerking met het Stadsfestival Zwolle tijdens een zogenaamde Uitparade. Verschillende culturele instellingen, zoals de Bibliotheek, de Muzerie en Odeon De Spiegel theaters gaven deze middag een voorproefje van hun nieuwe jaarprogramma. Naast de 'uitmarkt' waren er ook voorstellingen van het Stadsfestival.

_h7m3513.jpg

Kunstencentrum Muzerie had een eigen presentatieplein. Hier lieten zij zien welke cursussen zij bieden. Op het plein waren demonstraties van bijvoorbeeld beeldhouwen, schilderen en flamencodansen. Voor de kleintjes was een verrassing bij inschrijving. De Bibliotheek maakte er een echt kinderfeest van. Bij hun stand waren clowns met ballonnen aanwezig en konden kinderen een neptattoo laten zetten. Ook was hier informatie over alle activiteiten van de Bibliotheek te verkrijgen. Ter ere van Zwolle Grimmstad was ook een bijzondere sprookjesgast te bewonderen. De publieke belangstelling voor de culturele activiteiten kwam zaterdag langzaam op gang. Later in de middag liep het stadspark vol en was er veel gezelligheid.

_h7m3500.jpg

_h7m3474.jpg

_h7m3463.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto's…

Museum de Fundatie presenteerde onder de noemer ‘FUNDATIEfusions’ werk van de Zwolse fotografe Kinza Ferjani. Odeon De Spiegel theaters richtte zich op de jonge bezoekers. Zo gaven zij een voorproefje op twee voorstellingen. In Nico met zijn Kliko moest Nico zich vanwege een blunder verstoppen op een afvalberg. Alles is vies en smerig, behalve als je je fantasie gebruikt. In Woef Side Story werden een rashond en een straathond verliefd op elkaar. Een onmogelijke liefde in deze Romeo en Julia voor honden.

Andere activiteiten

In het Ter Pelkwijkpark was deze middag nog veel meer te beleven. Zo waren er optredens en voorstellingen van het Mpingo Clarinet Choir, Ruth Bakker, Theater Gajes, The Young Ones en nog veel meer.

_h7m3488.jpg

_h7m3524.jpg

_h7m3558.jpg

_h7m3569.jpg

_h7m3582.jpg

_h7m3584.jpg

playground_4.jpg

playground_1.jpg

playground_2.jpg

playground_3.jpg

Artikel delen:

Reageer