WVF laat punten achter in Rouveen

Zwolle – Nadat WVF vorige week het seizoen opende met een prima wedstrijd tegen Sparta Enschede,moest zaterdagmiddag worden aangetreden tegen Rouveen.

Deze tegenstander is een van de drie ploegen uit het district Noord welke dit jaar in de oostelijke eerste klasse uitkomen. En dat er in het district Oost ander voetbal wordt gespeeld dan in Noord werd vanmiddag nog weer duidelijk. Waar in Oost de meeste ploegen over technische en taktische kwaliteiten beschikken liet Rouveen vanmiddag zien over de kwaliteiten werklust en fysieke kracht te beschikken. WVF kreeg vanaf het beginsignaal niet de kans om het balletje lekker rond te laten gaan. Rouveen ging fel de duels aan en hanteerde veelal de lange bal naar voren. Hierdoor ontstond een zeer rommelige wedstrijd met maar weinig hoogtepunten. Wel hadden we rond de 10e minuut een hielarisch hoogtepunt wat je zelden ziet op het voetbalveld en wat wellicht in aanmerking komt voor het programma Bloopers. Doelman Wibo van Dijk leek een onschuldig rolletje op te pakken maar liet hem toch weer los, spits Nijboer van Rouveen zei dankjewel en leek simpel de bal in het lege doel te schuiven, maat tot een ieders verbazing en gelukkig voor WVF deed Nijboer wat moeilijker is dan scoren namelijk de paal raken en dat terwijl hij toch alle rust en gelegenheid kreeg om deze tussen de palen te schieten. Volgens meerdere toeschouwers had hij zelfs zoveel tijd dat hij zelfs nog wel een biertje had kunnen bestellen alvorens te gaan scoren. Toch liet Rouveen zich niet van de wijs brengen en bleef het door hard werken en stevig de duels aangaan. WVF wist hier niet goed mee om te gaan en kwam in de eerste helft tot een paar kleine kansjes welke door de goed keepende keeper Kruidhof onschadelijk werden gemaakt.

In de tweede helft leek het er in het begin op dat WVF toch beter begon te voetballen en dat er meer rust in het spel zou komen, zo vloog een goed afstandsschot van Rob Meijerink maar net over het doel van Rouveen. Niet veel later, na weer een lange bal van Rouveen wist Marthijn van der Steege de bal niet weg te koppen, hierdoor leek doelman Wibo van Dijk dermate verrast dat hij onnodig de ingevallen spits Roo onderuit haalde en waarbij de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje liet Rouveen niet onbenut en het was Poolman die voor de 1-0 voorsprong voor Rouveen zorgde.

WVF ging hierna op zoek naar de gelijkmaker maar bleef te onrustig spelen. Ook de drie invallers Hessel Berends, Marthijn Pluim en Dion Reijnen konden de wedstrijd niet doen kantelen. WVF bleef slordig in het passen en Rouveen gooide nog meer fysieke kracht in de strijd en hanteerde de stelregel weg is weg. Toch kreeg WVF nog wel degelijk kansen op de gelijkmaker , zo kopte Timon uit een corner van Richard Bouwmeester op de kruising en liet hij later nog een bal van de voet springen na mistasten van verdediger Rouveen en wat hem een vrije doorgang naar het doel had kunnen opleveren. Ook Marthijn van der Steege wist geen raad met een paar goede voorzetten. Zo wist Rouveen de voorsprong over de eindstreep te brengen en bleef WVF met een kater zitten.

Dick Noordman

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer