Voetbalvereniging SVI ondersteunt VG Sport

Zwolle – “Het is alsof we er een grote broer bij gekregen hebben”… met die woorden bekrachtigde Voorzitter Teun Bouwhuis van VG Sport de samenwerking met voetbalvereniging SVI. Beide partijen vonden elkaar enkele jaren geleden al op initiatief van SVI-4. Dit team besloot de gehandicaptensport in Zwolle te gaan ondersteunen met vrijwilligerswerk en financiën.

Het team is door de jaren heen uit elkaar gevallen maar de samenwerking is door Benny Michel als initiator en het bestuur van SVI opgepakt. Dat resulteerde in een overeenkomst waarin SVI vrijwilligers en faciliteiten gaat leveren aan VG Sport. VG Sport Zwolle is een initiatief om mensen die een verstandelijke beperking hebben de gelegenheid te bieden om te kunnen sporten. VG Sport wordt ondersteund door tal van bedrijven en instellingen. “Onze leden zijn in de gelukkige omstandigheid dat ze onbeperkt kunnen sporten. We weten als geen ander dat sporten voor ontspanning en plezier geeft, maar dat dit niet zomaar voor iedereen is weggelegd”, aldus Voorzitter Erik Fidder van v.v. SVI.
“Binnen onze vereniging zijn er tal van leden bereid om ondersteuning te bieden bij het goede werk van VG Sport. Daarnaast hebben we hier een prima accommodatie en faciliteiten waar VG Sport op de ‘stille uren’ gebruik van kan maken. Het initiatief van onze leden moest in onze ogen een vervolg krijgen en we zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen”. Tijdens de jubileumbijeenkomst ivm het 60-jarig bestaan van SVI werd de samenwerking bekrachtigd met een handtekening van beide voorzitters.

Artikel delen: