Triathlon Zwolle

Zwolle – Hadden we vorig jaar de primeur van de Zwolse Triathlon, de verwachtingen voor de tweede Triathlon Zwolle zijn dit jaar nog hoger gespannen. Met drie startseries en bijna 300 deelnemers, een aangepast verbeterd parcours en de inzet van vele vrijwilligers gaat zaterdag 15 september dit geweldige evenement weer van start.

10-09-2011_triatlon_zwolle_2.jpg

Ruim 250 individuele deelnemers en 30 trio’s zullen zaterdag van start gaan nabij het Strandhuis aan de Milligerplas in Stadshagen. Wethouder Piek zal  het startschot lossen van de drie series resp. om 11.00, 11.20 en 11.40 uur. Triathlon Zwolle kent ook dit jaar een sterk deelnemersveld.  De winnaars van vorig jaar Rob Kwaaitaal en Sandra Bekhuis willen hun titel prolongeren, en daarnaast staan  regionale favorieten als Peter van Grootheest, Martijn Paalman en  Arnoud van Garderen aan de start. Bij de trio’s zullen dit jaar ‘De Zwolse jongens’ opnieuw een gooi doen naar de overwinning. Ook zullen de deelnemers van de Start2Tri cursus zaterdag  aan de start staan. Twintig cursisten zijn eind juni begonnen met een cursus waarbij zij in enkele maanden met drie gezamenlijke trainingen per week  en een eigen trainingsschema zijn klaargestoomd voor dit evenement.

Parcours

Na de 500 meter zwemmen stappen de eerste atleten rond 11.10 in de wisselzone nabij het Strandhuis van Milligerplas op hun fiets voor 2 ronden fietsen met een totaalafstand van 20 kilometer. Het fietsparcours vertrekt vanaf het strand over de Lisdodde, Dotterbloem, Zwanenbloem, Werkerlaan, Ruimzichtweg en de Zwolse Dijk richting Hasselt, om vervolgens twee ronden van ca. 9,3 km te fietsen over de Zwolse Dijk en de Werkerlaan en daarna langs de Milligerplas weer terug te fietsen naar het strand. De eerste fietser wordt rond kwart voor twaalf alweer terugverwacht in de wisselzone, om zijn fietsschoenen te verruilen voor zijn loopschoenen om aan het afsluitende onderdeel te beginnen. Het loopgedeelte begint met een lus over voetpaden door de wijk en loopt verder grotendeels langs de Milligerplas.

Laatste voorbereidingen

Vlak voor de wedstrijddag is de organisatie nog volop bezig met het regelen van de laatste zaken. Het parc fermee is uitgetekend, het parcours is geoptimaliseerd en de omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Nu is het slechts nog hopen op een mooie nazomerse dag en uiteraard verwachten zowel organisatie als deelnemers veel aanmoedigingen vanuit het publiek.

Artikel delen:

Reageer