Volop lesmateriaal natuur en milieu educatie beschikbaar

Zwolle – De scholen zijn weer begonnen. Dit betekent dat Natuur en Overijssel weer volop bezig is met het verspreiden van de aangevraagde lesmaterialen voor Natuur en Milieu Educatie. Al 533 projecten zijn aangevraagd, maar een school kan ook nu nog aanvragen.

bijlage_bij_pb_227.jpg

Ieder jaar stuurt Natuur en Milieu Overijssel in juni een boekje vol met lesprojecten voor alle groepen naar de basisscholen. De lesprojecten gaan over natuur (kleine zoogdieren, regenwormen, bomen, vogels, bodemdiertjes), duurzaamheid (energie, vervoer, afval), de omgeving (natuurpaden, de bodem), mens en dier (huisdieren, dierenbescherming), water, seizoenen en voedsel. Met deze lesprojecten kunnen kinderen actief aan de slag.
Behalve de lesprojecten van Natuur en Milieu Overijssel zelf zijn ook een groot aantal lessen van de Waterschappen, de Nationale Parken, het IVN, Twence en de Groene Welle in dit boekje opgenomen. Alles bij elkaar geeft het boekje een goed overzicht van de mogelijkheden om complete projecten te doen over natuur en milieu of lessen aan te vullen en te verlevendigen.

Vanaf dit jaar kunnen de lesmaterialen op internet bekeken en rechtstreeks besteld worden. Kijk hiervoor op www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Daar is ook een filmpje te vinden over hoe het bestellen in zijn werk gaat. Het is nog mogelijk materialen te bestellen, hiervoor geldt wel: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi dat lesmaterieaal voor natuur en milieu.Het enigste wat er nog aan toegevoegd moet worden is dat er met de les onder de jeugd ook opgevezen moet worden zuinig te zijn met natuur en milieu.Daar bedoel ik mee dat ze de omhulsel van hun versnaperingen en drankjes niet overal van zich afsmijten.En daar schort het bij de jeugd nogal eens aan menigeen smijt de blikjes ,chipzakken ed van zich af langs de openbare weg en plantsoenen.Denk dat hierover niet veel in het lesmaterieaal staat

Reageer