Opening nieuw zwembad De Vrolijkheid

Zwolle – Zwembad De Vrolijkheid, aan de Ossenkamp 7, opent op zaterdag 20 oktober a.s. van 14.00 tot 17.00 uur officieel haar deuren voor het publiek. Tijdens een feestelijke open dag kan iedereen  alvast een kijkje komen nemen in het splinternieuwe zwembad.  

zwem_1a.jpg

Na de open dag kunnen alle Zwollenaren op zondag 21 oktober vanaf 10.00 uur daadwerkelijk een duik nemen in het zwembad. Aansluitend is het bad de gehele herfstvakantie open voor recreatief zwemmen, met diverse ‘spetterende’ activiteiten. Na de herfstvakantie starten de zwemlessen en de activiteiten voor alle doelgroepen en nemen de verenigingen hun intrek in zwembad De Vrolijkheid. Waar aanvankelijk gepland was het nieuwe zwembad eind dit jaar op te leveren, kan het door een voortvarende bouw al voor de herfstvakantie in gebruik worden genomen. Tijdens de open dag op zaterdag 20 oktober is de toegang gratis voor alle geïnteresseerden. Er worden rondleidingen door het nieuwe sportcomplex gegeven, voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten en verenigingen presenteren zich. Bezoekers kunnen op deze dag ook een abonnement kopen of zich inschrijven voor zwemles. De openingstijden en mogelijkheden vindt u HIER.


Zwembad De Vrolijkheid

Het nieuwe zwembad biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen en kent vele mogelijkheden: twee wedstrijdbaden (waarvan één met beweegbare bodem), een instructiebad (met beweegbare bodem), een recreatiebad met glijbaan, whirlpools, wildwaterkreek, klimmuur, een peuterbad, zonnebanken. Ook beschikt het zwembad over een basic fitness ruimte. Uiteraard is er ook de gelegenheid voor een lekker kopje koffie of een versnapering in de horeca.

Duurzaamheid

Het nieuwe zwembad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er is een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Dat maakt Zwembad De Vrolijkheid tot het meest duurzame zwembad van Nederland. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit zelf te komen bekijken op 20 oktober 2012.
 Het bad wordt zeer duurzaam gebouwd en zal voorzien in:

 • Een 8-baans wedstrijdbad van 25×21 meter;
 • Een multifunctioneel 6-baans wedstrijdbad van 25×15,4 meter met beweegbare bodem;
 • Twee duikplanken en een duikkuil van 3,8 meter diep;
 • Een bad voor instructie- en doelgroepzwemmen van 20×10 meter met gedeeltelijk beweegbare bodem;
 • Een recreatiebad van 365 vierkante meter in speelse vormen met onder andere een glijbaan, whirlpools, wildwater kreek en een klimmuur.
 • Apart peuterbad van 100 m2.
 • Zonnebanken
 • Een basic fitness ruimte

Uitgebreide informatie volgt in de zwembadkrant die in oktober huis-aan-huis wordt verspreid. Of houd de website van Zwembad De Vrolijkheid in de gaten: www.optisport.nl/vrolijkheid.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Nou Ingrid ik ook!
  Ik ben een fanatieke zwemmer en zwerf van januari tot december rond in de huidige 3 Zwolsche zwembaden. Een entree bij t aa-bad kost 3.90 bij t hanzebad 4.90 en voor een abonnement bij t Zwolsche openluchtbad ben ik rond de 40 euro kwijt ( maar dan wel tussen mei en september). Ik mag hopen dat ze het een beetje schappelijk houden! Uitwijken naar de zwembad de steur in kampen is ook al een aardig duur grapje geworden. Daar betaal je 5.10 en dan moet je er ook nog heen rijden ( of met de trein)!

  Kan uit de bijgevoegde link nog niet zoveel wijzer woorden!

 2. Wil het nieuwe zwembad van Hattem dan opperen. 1 x voor volwassenen is 3,50 en als je een tien badenkaart koopt dan betaal je 30,00 en voor een dertig badenkaart 75,00. Meestal is het er niet druk. En vanaf Zwolle-zuid ben je er binnen twintig minuten. Voor info zwembadhattem.nl

 3. Nou heb ff gekeken Joan maar blijf dan toch echt liever in mijn geliefde stad Zwolle! Hattem is bijna een buitenwijk van Zwolle, en ook te ver rijden! Hele toestand om de ijsselbrug over te rijden.. hahah 🙂

 4. Mijn vriendin had bij het Hanzenbad zo’n tien-ritten-kaart gekocht. Nou, allemaal leuk en aardig…afgerekend…zegt die vent tegen d’r: “In oktober gaan we trouwens dicht. Dus voor die tijd moet je er doorheen zijn.” Lekker dan!

 5. Voor mij is de prijs niet het ergste, alle sport kost nu eenmaal geld.
  Wat ik had gehoopt met dit mooie nieuwe zwembad is dat de tijden voor het banen-zwemmen ruimer zouden worden, zeker nu er twee wedstrijdbaden zijn, maar dat is helaas niet zo. Ik ben juist met zwemmen gestopt, in het Aa-bad,vanwege de, voor mij, ongelukkige tijden. Dat is morgens vroeg, tussen de middag of s, avonds. En die tijden zijn aangehouden in dit nieuwe bad.In mijn vorige woonplaats kon ik gaan zwemmen wanneer het mij uitkwam, wel zo prettig! Echt een gemiste kans voor De Vrolijkheid.

Reageer