Scharrelkids ontdekken de natuur in de Aa-landen

Zwolle – Spelen in de natuur is goed en gezond voor kinderen. Toch spelen kinderen 50% minder buiten dan twintig jaar geleden. Veel kinderen en ouders weten niet meer hoe leuk het is om buiten te spelen. Om dit plezier weer terug te halen organiseert IVN Zwolle daarom een korte cursus voor ouders, grootouders en kinderen.

Wie heeft er nog prachtige natuurervaringen die je je hele leven bijblijven, die onverwachte ontmoeting met een bijzonder dier, wie weet nog hoe het is om in het gras te liggen en kleine beestjes te ontdekken? Ervaringen waarvan je zou willen dat jouw kinderen of kleinkinderen die ook zouden moeten krijgen. IVN Zwolle wil daarom door deze korte cursus handvatten geven om dit plezier samen met jullie kinderen, opnieuw te beleven. De cursus bestaat uit 4 dagdelen:
2 informatieavonden voor de ouders of grootouders op woensdag 26 september en 17 oktober en 2 zondagmiddagen, 30 september en 14 oktober. Dan gaan we de theorie in praktijk brengen en spelen we lekker buiten, in onze eigen omgeving, want daar is van alles te ontdekken.

We houden de avonden in: OBS de Wieden, Beulakerwiede 3-4 in Zwolle, van 19.30 – 22.00 uur. De zondagmiddagen zijn van 14.00 – 16.00 uur. De kosten van de cursus zijn: 30 euro. Dit is inclusief koffie, thee, limonade en een boekje met talloze tips. Van dit geld gaat 7.50 euro naar het fonds Kind & Natuur van het Landelijke IVN.

De cursus Scharrelkids zit vol met tips en informatie over natuur en natuurbeleving voor en met kinderen, waardoor het spannender en leuker wordt om er samen op uit te gaan. Ouders, grootouders en andere opvoeders die willen leren hoe ze leuk en zinvol met hun kinderen in de natuur kunnen spelen, kunnen meedoen. Het bijzondere aan de cursus: volwassenen en kinderen volgen hem samen.

Doe mee! Heb je zin gekregen om mee te doen, geef jullie dan snel op vóór 17 september via www.ivnzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer