FC Zwolle supporters brengen stem tribunenaam uit

In de afgelopen weken had iedereen de mogelijkheid om tribunenamen voor het nieuwe FC Zwolle stadion door te geven, hier is met groot enthousiasme op gereageerd. FC Zwolle heeft hieruit de top zes samengesteld en via een nieuwe poll bij de officiële website van FC Zwolle kan men nu bepalen naar welke oud spelers de tribunes van het nieuwe stadion vernoemd gaan worden.   

De poll op www.fczwolle.nl bestaat uit de zes geselecteerde tribunenamen. Bezoekers kunnen via deze poll drie voorkeursstemmen uitbrengen. Dit wil zeggen dat u drie van de zes oud spelersnamen aan kunt vinken voordat u op ‘stem’ klikt. Tot 15 juni is er de mogelijkheid om te stemmen op de poll.
Afgelopen week werd duidelijk dat de tribune voor de fanatieke aanhang van FC Zwolle vernoemd gaat worden naar Marten Eibrink. Vele supporters hadden een zeer grote voorkeur voor de voormalig voorzitter, geldschieter en eigenaar van PEC Zwolle ’82. Het bestuur heeft op haar beslissing om alleen spelersnamen van PEC en FC Zwolle te gebruiken als tribunenamen een uitzondering gemaakt, dit vanwege het feit dat hij niet alleen bestuurder, maar ook eigenaar en financier van de club is geweest.

De selectie bestaat uit de volgende namen:

‘Lees verder’

Henk Timmer
De huidige keeper van Feyenoord en het Nederlands elftal fungeerde jarenlang als vaste sluitpost in Zwolle. Timmer maakte, na de jeugdopleiding te hebben doorlopen, zijn debuut in het seizoen 1989-1990 in het eerste van PEC Zwolle. Clubicoon Timmer vertrok in 2000 naar AZ na 285 wedstrijden voor PEC en FC Zwolle te hebben gespeeld. Hij speelde ook nog voor Ajax.

Klaas Drost
Met zestien jaar PEC achter zijn naam behoort Klaas Drost tot één van de iconen van het Zwolse voetbal. Hij werd als 17-jarige aan de selectie van trainer Pim van de Meent toegevoegd als aanvallende middenvelder of rechterspits, later werd hij omgeturnd tot verdediger. Met interesse van andere clubs werd vaak geschermd, toch bleef Klaas de Ceintuurbaan trouw. Drost deed mee in de van FC Twente verloren bekerfinale in 1977.

Jaap Stam
Jaap Stam begon zijn betaald voetbal carrière in Zwolle, de Kampenaar is later uitgegroeid tot één van de beste verdedigers in de wereld. FC Zwolle heeft Stam maar voor één seizoen kunnen behouden, in het seizoen 1992-1993 speelde Stam 32 competitiewedstrijden voor FC Zwolle. Jaap Stam vertrok voor aanvang van het seizoen 1993-1994 om voor Cambuur Leeuwarden in de eredivisie uit te komen. Daarna ging het snel met zijn carrière en speelde hij voor mooie en bekende clubs als Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milaan en Ajax.

René IJzerman
Hoewel René IJzerman zich met zijn tien jaar relatief laat aan een voetbalclub verbond, groeide hij al gauw uit tot één van de grootste talenten van Zwolle. Vanaf de pupillen doorliep de jonge IJzerman vlot de verschillende jeugdteams van Zwolle. In 1972 kreeg de pas 17 jaar jonge IJzerman al een profcontract aangeboden bij PEC Zwolle. Een echte Zwollenaar, die maar liefst elf seizoenen in het shirt van PEC Zwolle speelde.

Leo Koopman
Leo Koopman maakte zijn debuut voor P.E.C. in het seizoen 1955-1956. Negen jaren lang was hij de centrumspits van de groen-witten. Koopman is topscorer aller tijden met 124 doelpunten.

Fred Patrick (25 juli,1965 te Paramaribo, Suriname – 7 juni 1989 te Zanderij, Suriname)
Fred Patrick was een speler van PEC Zwolle ten tijde van de SLM-ramp. Hierbij kwam hij om het leven. Hij speelde ook nog voor AZ samen met Sigi Lens, die de ramp wel overleefde. De van Suriname afkomstige aanvallende middenvelder stond binnen de groep bekend om zijn imitaties van zanger Stevie Wonder. Fred Patrick is 23 jaar oud geworden.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ik begrijp werkelijk niet van FC Zwolle waarom ze in vredesnaam Jaap Stam op de lijst hebben gezet. De beste man heeft maar 1 jaar (ik dacht trouwens dat het er meer waren) bij ons gespeeld en nu willen ze een hele tribune naar hem vernoemen.

  En dan zo moeilijk doen als de supporters graag de naam van Marten Eibrink op de tribune hebben.
  Slechte zaak. >:(


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb gekozen voor Fred Patrick, uiteraard!
  Had al v?©?©?©?©l eerder een tribune vernoemd moeten krijgen, maar ach… ben blij dat het er nu dan waarschijnlijk eindelijk van komen gaat. 🙂
  Verder voor Klaas Drost en Leo Koopman.


  ⚠️ Meld

 3. Dat waren ook de namen die ik gekozen heb. Ik hoop dat Patrick en Koopman Stam nog wel ff verdrijven uit de top 3.


  ⚠️ Meld

 4. Poll
  Welke drie oud spelers moeten een tribunenaam krijgen in het nieuwe stadion?

  Henk Timmer (277)
  Klaas Drost (171)
  Jaap Stam (171)
  Ren?© IIzerman (102)
  Leo Koopman (106)
  Fred Patrick (124)

  Ik denk dat Peter dit bedoeld
  🙂 🙂


  ⚠️ Meld

 5. De beste man heeft maar 1 jaar (ik dacht trouwens dat het er meer waren) bij ons gespeeld en nu willen ze een hele tribune naar hem vernoemen.

  Ik verbaas me ook over het feit dat ie maar 1 jaar bij Zwolle gespeeld heeft. Meende ook dat het langer was.
  Ben het er overigens wel mee eens dat hij geen tribune verdiend. De beste man heeft zich nooit uitgesproken over een trots oid dat hij voor Zwolle heeft mogen spelen.

  Mijn stemmen zijn naar Drost, Patrick en Timmer gegaan.


  ⚠️ Meld

 6. Dan roep ik hierbij alle Weblog Zwolle bezoekers op om te stemmen via de website van FC Zwolle massaal te stemmen op Fred Patrick en dus NIET per ongeluk op Jaap Stam. 😮 😉


  ⚠️ Meld

 7. Jaap Stam ?!?!? die doet er alles aan om maar niet met FC Zwolle te worden geassocieerd te worden… ik kies zelf Fred Patrick, hij was een hele goede speler, Ajax wilde hem destijds hebben maar Fred koos toch voor om bij Zwolle te blijven… aan de stemmen te zien denk ik dat velen niet weten wie Fred Patrick was… helaas…  ⚠️ Meld

 8. Er is toch al een tribune naar Stam vernoemd, weliswaar in Kampen, maar toch.
  Kies op de echte zwolse spelers, Drost, Ijzerman, Koopman en Timmer. Vernoem in het stadion een plek, met beeld misschien,uit respect naar Patrick.


  ⚠️ Meld

Reageer