Zoekactie naar visser bij de IJssel

Zwolle – Op maandagmiddag 10 september rond 15.00 uur vond een passant diverse onbeheerde visspullen langs de IJssel in de buurt van de nieuwe spoorbrug. Naast de visspullen werden o.a. ook sleutels gevonden.

 

visspullen2_tcm9-826483.jpg

 

Omdat er in de buurt geen eigenaar werd aangetroffen werd een zoekactie op touw gezet. Hierbij werd o.a. een helikopter en een boot van Rijkswaterstaat ingezet. De zoektocht leverde geen aanknopingspunten op. Omdat er geen persoon als vermist is opgegeven werd de zoektocht aan het begin van de avond stopgezet. De politie stelt een nader onderzoek in en hoopt dat mensen de visspullen van de foto herkennen zodat de identiteit van eigenaar kan worden vastgesteld.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het is mij een beetje een raadsel waar die schep en bijl voor nodig zijn? Ik ken geen enkele vorm van sportvisserij waarbij dat nou echt noodzakelijk is. Hooguit in de karpervisserij om de stek iets aangenamer te maken voor een week(end) kamperen. Maar gezien het spul wat daar ligt was het geen karpervisser.

  Zal wel een stroper zijn geweest die de benen heeft genomen voordat hij kon worden gesnapt.

 2. Gezien het spul dat er ligt (zaklamp, schep, bijl, 2 hengels en een tas met kunstaas) trek ik snel die conclusie ja, wat moet een roofvisser in hemelsnaam met een bijl en schep? Niet om je zitplekje iets aangenamer te maken, want roofvissen met kunstaas doe je actief waarbij je vele meters water af moet vissen.

  Daarbij, als het een echte sportvisser was geweest had er tenminste een landingsnet bij gelegen, wat bij het roofvissen vanaf de kant in de IJssel toch wel een vereiste is om de vis ongeschonden te kunnen landen.

  Daarbij behoord een echte sportvisser altijd in het bezit je zijn van een vispas plus behoordende boekjes, welke 9 van de 10 keer in de tas of kist word opgeborgen. Maar als dat het geval was geweest dan wist de politie ook wie de eigenaar is, aangezien deze op naam staat.

  En gezien het feit dat er langs de IJssel nog flink wat gestroopt word (waarbij snoekbaars erg favoriet is, toevallig net een roofvis), is het alleen nog maar gemakkelijker om dergelijke conclusies te trekken.

 3. Gelukkig staan de beste stuurlui aan wal he bigge!

  Eerst gewoon ff rustig afwachten naar de zoektocht van de beste man en naar zn verhaal voordat je vanachter je computer allerlei indianen verhalen gaat lopen rond bazuinen en mensen miss wel ten onrechte zwart maakt.

 4. Eerst gewoon ff rustig afwachten naar de zoektocht van de beste man en naar zn verhaal

  Zijn verhaal ben ik wel razend nieuwschierig naar. Vooral zijn motivatie om een bijl mee te nemen voor het vissen, terwijl dat hele stuk langs de ijssel uit weiland bestaat waar amper begroeiing staat.

 5. De motivatie die bigge geeft voor zijn/haar aanname is helemaal zo gek nog niet! De reden om een zoektocht te starten is ook gedaan op basis van een aanname.

  Waarom is de ene aanname wel ok en de andere niet?

Reageer