DrogeVoeten Run: hardlopen langs de IJssel

Zwolle – Op zaterdag 22 september staat om 13.00 uur de eerste DrogeVoeten Run op het programma. De DrogeVoeten Run wordt georganiseerd door het Waterschap Groot Salland in nauwe samenwerking met hardloopwinkel Run2Day in Zwolle. In het kader van het project Ruimte voor de Rivier Zwolle wil het Waterschap Groot Salland onder andere met de DrogeVoeten Run dit waterveiliegheidsproject langs de IJssel bekendheid geven.

De run heeft al heel wat voeten in aarde gehad. Vooral de geheimzinnigheid omtrent de run veroorzaakte in de afgelopen weken nogal wat beroering onder hardlopend Zwolle en omgeving. Maar wat is de DrogeVoeten Run nu eigelijk? Dit betekent niet dat er kaplaarzen nodig zijn. Juist niet! Het is juist de bedoeling dat die niet meer nodig zijn in de toekomst. De run wordt in dat kader gehouden. Voor groot en klein. De jongste deelnemer is op dit moment 3 jaar en de oudste is 76. Een gemeleerd gezelschap dus. Op dit moment staat de deelnemersteller op bijna 300 en er is ruimte voor 400 deelnemers. Het gaat dus hard met dit gratis evenement. Deelnemers krijgen een gratis functioneel runningshirt en een leuke goodybag. Inschrijven kan nog, via http://www.drogevoetenrun.nl/. De route gaat door een mooi gebied ‘ergens aan de IJssel’ bij Zwolle en de afstand is lekker incourant (geen vaste afstand). Dus gaat het vooral om de lol en het plezier van het meedoen. Iedereen is welkom. Bij de deelnemers zitten dan ook al een flink aantal gezinnen. De tijdklok laten we ook lekker thuis. Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze leuke loop. Schrijf je dan ook snel in voor dit unieke hardloopevenement. Waar de run precies wordt gehouden? Diegenen die zich aanmelden, krijgen hierover persoonlijk bericht. Dus snel naar www.drogevoetenrun.nl!

Veiligheid voorop in Zwolle

De stad Zwolle is onherroepelijk verbonden met de IJssel. De karakteristieke rivier draagt bij aan de uitstraling van de entree van de sfeervolle Hanzestad. Bovendien is het rivierengebied een plek voor de Zwollenaar om te ontspannen en in de recreëren. Toch is de ligging aan de IJssel niet zonder gevaar. De rivier heeft extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. Kijk voor meer informatie over Ruimte voor de Rivier Zwolle op www.wgs.nl/ruimtevoorderivier.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Waarmee maar weer eens gebleken is dat het waterschap te veel geld heeft; een gratis hardloopwedstrijd organiseren waar je nog een shirt en een 'goodybag' kdo krijgt ook. Verder totaal niet serieus te nemen; nergens wordt duidelijk hoeveel km deze 'wedstrijd' is.

Reageer