Routiniers Slot en Boer langer aan de kant

Zwolle – Steunpilaren Diederik Boer en Arne Slot zijn door blessures langer uit de roulatie dan gepland. Waar Boer door een breuk in zijn pols naar verwachting nog twee tot zes weken moet wachten op zijn eerste eredivisiewedstrijd van dit seizoen, is Slot door een afgebroken botsplinter in zijn heup pas na de winterstop weer inzetbaar voor de promovendus.

Voor Boer komt er donderdag, na een scan van zijn pols, meer duidelijkheid. ,,Het kan zo zijn dat ik nog twee weken moet toekijken, maar het kan ook zomaar zes worden. Het is afhankelijk van hoe goed de breuk in mijn pols hersteld is”, zegt Boer. Wel traint de Zwolse doelman ondertussen mee met de selectie in de rol van veldspeler. Ondanks het gips, ondervindt Boer weinig last van zijn pols. ,,Het valt erg mee en gelukkig heb ik ook geen last van jeuk.” Slot, die al aan het revalideren was van een blessure aan zijn kniepees, is door de nieuwe blessure zeker tot de winterstop uitgeschakeld. ,,De revalidatie zag er goed uit en ik trainde weer mee met de groep”, aldus Slot. ,,Tijdens één van deze trainingen trainde ik blijkbaar te intensief, waardoor er een splinter van mijn heupbot afknapte.”

Toch blijft de middenvelder positief. ,,Tijdens mijn carrière heb ik gelukkig nauwelijks met blessures te maken gehad, maar het is natuurlijk erg jammer dat ik juist nu zo lang geblesseerd ben. Wellicht is het mijn laatste jaar als profvoetballer. Aan de andere kant, als ik moet kiezen tussen nu geblesseerd zijn of in het afgelopen jaar waarin we kampioen werden, dan is de keuze gemakkelijk… Het kampioenschap had ik voor geen goud willen missen!”

Artikel delen:

Reageer