Duurzame Markt tijdens de Oranjeweek Berkum

Zwolle – Langzaam dringt het door dat de economie niet meer op de oude weg door kan gaan. Kredietcrisis, hoge brandstof prijzen, uitputting van natuurlijke bronnen maken dat we staan op een kantelpunt in onze maatschappij. Gaan we door op de oude voet en leggen we de rekening bij onze kinderen, of nemen we nu stappen om onze toekomst zeker te stellen. Duurzaamheid kent vele facetten. Minder consumeren, energie besparen of zelf opwekken, slimme transportsystemen zijn voorbeelden hiervan. Maar hoeveel energie kunnen wij besparen als we niet langer boontjes uit Egypte eten, maar van de Maatgravenweg op slechts 2 km afstand?

Samen Berkum, Duurzaamheid en Milieu organiseert daarom op 15 september van 13.00 tot 16.00 uur bij de Weijenbelt de Duurzame Markt. Deze markt laat u kennismaken met tal van duurzame alternatieven op het gebied van: Duurzame mobiliteit, Duurzaamheid in en om het huis, Duurzame voeding uit de streek en het Repair Café. Het nieuwe initiatief Repair Café zal door Wethouder Erik Dannenberg officieel worden geopend rond 13.15 uur naast de Weijenbelt te Berkum. Het Repair Café is een initiatief van Duurzaam Berkum en zal worden gerund door vrijwilligers uit Berkum. Heeft u apparaten die defect zijn? Dan kunnen de medewerkers van het Repair Café uw apparaat misschien weer een nieuw leven inblazen. Deelnemers Duurzame Markt
Op de duurzame markt zijn de volgende deelnemers aanwezig.

Duurzame Mobiliteit
Renault – Oving komt met de elektrische auto Ziggy en biedt de bezoeker de mogelijkheid een proefrit te maken. Tevens zal er een foto genomen worden die later bij Renault – Oving afgehaald kan worden.

Jaap Bos Tweewielers demonstreert elektrische scooters.

Hageman Tweewielers toont een selectie elektrische fietsen en biedt de mogelijkheid hiermee te fietsen.

Duurzaamheid in en om huis, energie
El-Tec is de leverancier van zonnepanelen in het project Zonstad Zwolle. Zij zullen een demonstratie verzorgen van zonnepanelen.

Energiewacht Zwolle zal u adviseren over energiebesparingsmaatregelen, het zgn. EPA advies.

ROVA afvalverwerking en recycling biedt de mogelijk voor een excursie en voorlichtingmiddag bij ROVA.

Duurzaam voedsel uit de streek
Tuin Salland is een biologische groentekweker bij Berkum. Zij zullen hun producten tonen en laten proeven.

Forellenkwekerij De Marshoek aan de Poppenallee biedt verse en gerookte forellen die op een duurzame wijze zijn gekweekt.

Repair Café

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer