Bijeenkomsten overvalpreventie in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Winkelcriminaliteit kost de detailhandel jaarlijks ruim één miljard euro. Naast die forse financiële schade telt vooral ook de persoonlijke impact op winkeliers en hun medewerkers. Om hen te leren hoe zij het risico op een overval, geweld of agressie kunnen verkleinen organiseert het Citycentrum Zwolle in samenwerking met het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie preventiebijeenkomsten.

De bijeenkomsten vinden plaats in diverse regio’s in Nederland onder de noemer ‘Laat je niet overvallen!’. In samenwerking met het HBD en anderen organiseert Citycentrum de bijeenkomsten voor de binnenstad. Hierbij zijn ook regionale partners betrokken zoals Politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Zwolle. De ‘Laat je niet overvallen!’-campagnebus bezoekt daarbij diverse winkelgebieden om winkeliers te attenderen op de gratis bijeenkomsten. Op woensdag 19 september doet de bus Zwolle aan. Een promotieteam informeert de winkeliers over de bijeenkomsten in de eigen omgeving. Het programma biedt onder meer workshops, een informatiemarkt en paneldiscussies met (ervarings)deskundigen.

De bijeenkomst in Zwolle is gepland op:

– maandag 8 oktober, Stadhuis Gemeente Zwolle, Grote Kerkplein 15

Meer informatie en het programma zijn beschikbaar op http://www.laatjenietovervallen.nl/. Op deze site kunnen winkeliers zich ook inschrijven voor deelname.

Flyermoment:

Op woensdag 19 september van 12.00-16.00 uur, centrum Zwolle. (bus zal op de Grote Markt staan) Daarnaast zal er een team de winkels intrekken om winkelpersoneel, bedrijfsleiders en eigenaren uit te nodigen voor deelname op 8 oktober.

Artikel delen:

Reageer