Eerste foto's nieuw zwembad De Vrolijkheid

Zwolle – Zwembad De Vrolijkheid, aan de Ossenkamp 7, opent op zaterdag 20 oktober a.s. van 14.00 tot 17.00 uur officieel haar deuren voor het publiek. Tijdens een feestelijke open dag kan iedereen alvast een kijkje komen nemen in het splinternieuwe zwembad. Weblog Zwolle deed dit dinsdag al en wil de beelden graag delen met haar bezoekers. Het ziet er nu al prachtig uit!

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_03.jpg

Na de open dag kunnen alle Zwollenaren op zondag 21 oktober vanaf 10.00 uur daadwerkelijk een duik nemen in het zwembad. Aansluitend is het bad de gehele herfstvakantie open voor recreatief zwemmen, met diverse ‘spetterende’ activiteiten. Na de herfstvakantie starten de zwemlessen en de activiteiten voor alle doelgroepen en nemen de verenigingen hun intrek in zwembad De Vrolijkheid. Waar aanvankelijk gepland was het nieuwe zwembad eind dit jaar op te leveren, kan het door een voortvarende bouw al voor de herfstvakantie in gebruik worden genomen. Tijdens de open dag op zaterdag 20 oktober is de toegang gratis voor alle geïnteresseerden. Er worden rondleidingen door het nieuwe sportcomplex gegeven, voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten en verenigingen presenteren zich. Bezoekers kunnen op deze dag ook een abonnement kopen of zich inschrijven voor zwemles.

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_01.jpg

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_04.jpg

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_06.jpg

Via Lees verder meer foto's…

Zwembad De Vrolijkheid

Het nieuwe zwembad biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen en kent vele mogelijkheden: twee wedstrijdbaden (waarvan één met beweegbare bodem), een instructiebad (met beweegbare bodem), een recreatiebad met glijbaan, whirlpools, wildwaterkreek, klimmuur, een peuterbad, zonnebanken. Ook beschikt het zwembad over een basic fitness ruimte. Uiteraard is er ook de gelegenheid voor een lekker kopje koffie of een versnapering in de horeca.

Duurzaamheid

Het nieuwe zwembad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er is een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Dat maakt Zwembad De Vrolijkheid tot het meest duurzame zwembad van Nederland. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit zelf te komen bekijken op 20 oktober 2012.

Het bad wordt zeer duurzaam gebouwd en zal voorzien in:

 • Een 8-baans wedstrijdbad van 25×21 meter;
 • Een multifunctioneel 6-baans wedstrijdbad van 25×15,4 meter met beweegbare bodem;
 • Twee duikplanken en een duikkuil van 3,8 meter diep;
 • Een bad voor instructie- en doelgroepzwemmen van 20×10 meter met gedeeltelijk beweegbare bodem;
 • Een recreatiebad van 365 vierkante meter in speelse vormen met onder andere een glijbaan, whirlpools, wildwater kreek en een klimmuur.
 • Apart peuterbad van 100 m2.
 • Zonnebanken
 • Een basic fitness ruimte

Uitgebreide informatie volgt in de zwembadkrant die in oktober huis-aan-huis wordt verspreid. Of houd de website van Zwembad De Vrolijkheid in de gaten: www.optisport.nl/vrolijkheid.

zwem_1a.jpg

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_07.jpg

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 26
 1. En dat recreatiebad moet het hanzebad vervangen? Is vele male kleiner lijkt het wel, opzich wel mooi complex maar had van te voren sowieso hier meer van verwacht. Jammer.

 2. Het komt op mij ook allemaal wel wat kleiner over dan verwacht. Natuurlijk zullen er voor sporters mooie faciliteiten zijn, maar voor de meeste Zwollenaren zal het recreatie- en peuterbad toch het interessantste zijn. Die zien er relatief klein uit. Maar misschien bedriegen de foto's.

  Het lijkt trouwens of de boel nog niet volledig is afgewerkt, maar dat er al wel water in het bad zit. Is dat niet een beetje vreemd? Ik neem aan dat er bij de werkzaamheden nog wel het nodige stof vrijkomt.

 3. Ik denk dat ze geen olympisch bad hebben gedaan i.v.m. dat er al z'n bad in nijverdal zit en ze niet binnen 1 provincie gaan concurreren met elkaar. Het recreatie bad is letterlijk een domper. Die glijbaan en wildwaterkreek stellen niks voor. Ik had wel een waterbaan alá scheg verwacht. Verder vind ik het bad nogal kil.

 4. Het is een stuk groter dan het hanzebad en met whirpools. En met meer en grotere dan duikplanken en speeltoestellen. Ik ben van mening dat het bad zowel op sportief gebied voor de verenigingen en voor het recreatief publiek een grote verbetering is ten opzichte van het aabad en hanzebad.

 5. Ehm het recreatiegedeelte is op de plattegrond te zien groter dan een wedstrijdbad van 6 banen breed. Dat is dus groter dan het hanzebad nu. Ik zou zeggen ga eerst is kijken en ga niet op foto's af die alles moeten weergeven, dat geeft een vertekend beeld. Net als de meeste huizenfoto's op funda bijv. Ben erg benieuwd of ik er met dochterlief lekker kan recreëren en in het weekend kan fijne wedstrijden spelen? Enne we hebben toch geen olympische zwemmers in Zwolle dus wat moeten we dan met een olympisch bad 😉 En inderdaad Nijverdal is praktisch om de hoek. Tja. 50 meter die in tweeën gesplitst kon worden had ik wel logischer gevonden dan twee aparte baden. Maar ben benieuwd naar 'in het eggie' in ieder geval!

 6. Had trouwens al een reactie gepost! Ik ben zeer benieuwd naar de entreeprijs! ??3.75 voor aabad- ??4.95 voor hanzebad = ??…. voor zwembad de vrolijkheid???

 7. @Wilbert Welkom in de polder! Als je zo'n grote bak niet voorziet van water voor tegendruk, duwt het grondwater het zo omhoog. Het stof wordt er wel weer uitgefilterd 🙂

 8. kampen heeft ook een 50 meterbad!!!!, jammer dat er niet een groter recreatie bad gebouwd is met golfslagbad en wirpools zodat je hier ook een dagje kunt gaan zwemmen en niet naar centerparcs hoeft, gemiste kans in een grote stad! de hoofdstad!!
  Mischien de burgers moeten vragen wat ze wilden. Nu is het weer een bad alleen voor de kids te droppen of niet heen te gaan, ligt ook in een uithoek van zwolle, slecht te bereiken door de drukte op het rechterland en de boerendanserdijk.

 9. Dat bad in Kampen kan helemaal niet meer gebruikt worden als wedstrijdbad door de glijbaan/stroomversnelling.

  Nieuwe zwembad heeft overigens wel whirlpools. En golfslagbaden in Nederland zijn toch overrated. Ga maar eens naar Tenerife, daar hebben ze in Siam Park een golfslagbad waar je in kunt surfen, DAT is een golfslagbad.

 10. Mooi complex. Ook het kinder zwembad ziet er leuk en ruim uit.
  Wel benieuwd wat ze bedoelen met een "basic fitnessruimte". Altijd gevaarlijke terminologie.
  Er staat ook nog niks vermeld van toegangsprijzen. Gaan die ook de lucht in zoals bij de meeste nieuwe zwembaden?

  In ieder geval veel succes met die mooie zwembad en hopelijk wordt het een leuke opening.

  Groetjes

  Intex zwembaden

 11. Ik ben hier gisteren ook geweest. Ik vind het voor recreatief zwemmen een hele grote tegenvaller in vergelijk met het Hanzebad. Het zwembad heeft naar mijn mening totaal geen sfeer. Alles is verschrikkelijk saai aangekleed; ik vind het een hoog oostblok gehalte hebben en waan me direct in Tsjernobyl. Ik ga hier echt niet meer naar toe en vond het zonde van mijn tijd en geld.

  Wel kan ik me voorstellen dat dit zwembad uitermate geschikt is voor wedstrijddoeleinden, maar daar kom ik dus niet voor.

Reageer