De Krullevaar, een school vol van verhalen

Vrijdag 1 juni a.s. organiseerde OBS Krullevaar in Stadshagen het Kinderfestival 2007 in de Zwolse wijk. Het Kinderfestival is een onderdeel van het project “Een school vol van verhalen”. Dit project wordt door de stichting een school vol van verhalen gedurende het hele jaar uitgevoerd op de Zwolse basisschool OBS De Krullevaar. Vrijdag bruisde het bij de school van de activiteiten: van een poppenkasttheater, een verhalenwedstrijd, workshops tot een boekenmarkt. De Krullevaar kreeg vrijdag als eerste school in Nederland het predikaat ‘School vol van verhalen’ uitgereikt.

Aan het project “Een school vol verhalen” werkt de stichting samen met het verteltheater De Verhalenboot en het landelijk magazine Vertel eens. Zo waren er dankzij de Verhalenboot trainingen voor de leerkrachten en waren veel vertellers actief vrijdagmiddag. Een school vol van verhalen is een landelijk project waarbij Zwolle steeds dient als startpunt van ingezette activiteiten. Zo is een onderdeel van het project ook “De Gouden Vertelpas”. Zes genomineerde kinderen van De Krullevaar streden vrijdag om die prijs. Richard was de gelukkige, en won een leven lang gratis naar de Verhalenboot, een mooi boek en nog veel meer leuks. Aan deze pas werken diverse Zwolse instanties mee, maar inmiddels ook Het KLEINkunsttheater, Zuidwolde, het Tropenmuseum Amsterdam, Openluchtmuseum Arnhem, Anton Pieckmuseum, Hattem en het Vertelmuseum De Heksenwaag, Oudekerk.


Richard wint de Gouden Vertelpas 2007

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “De Krullevaar, een school vol van verhalen”

  1. Zondag 3 juni verzorgen de kinderen van Het Verteltalent 2007 tijdens Het Zwols Vertelfestival een programma op De Verhalenboot
    De zes vertelkinderen van De Krullevaar komen om 12.30 uur aan bij De Verhalenboot met twee luxe auto’s en zullen als echte beroemdheden worden ontvangen. Drie kinderen zullen hun verhaal vertellen, waaronder natuurlijk Richard Boezelman, de winnaar van De Gouden Vertelpas!

Reacties zijn gesloten.