Verwendag voor Frion logees op De Schellerhoeve

Zwolle – Vrijdag 14 september organiseert Frion een verwendag van 16.30 tot 21.00 uur voor alle logees van de logeerhuizen. De logees ‘verdienden’ deze dag zelf met een paaseitjes-actie eerder dit jaar. Voor iedere cliënt is een passende verwenactiviteit waardoor iedereen kan genieten. De verwendag vindt plaats bij wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle.

De logees gaven na afloop van de paaseitjes-actie zelf aan wat ze wilden doen met de opbrengst. Het moest een verwendag worden voor alle logees. Een fotoshoot, Djembé-les, clownsvoorstellingen, een disco en lekker eten en drinken horen daar bij. Als afsluiting laten de logees wensballonnen op. Wijkboerderij De Schellerhoeve vormt het decor van de verwendag. Op deze boerderij staan natuur en dieren centraal. Voor wijkbewoners is het een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het belooft een bijzondere dag te worden op een mooie plek.

Frion is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Logeerhuizen bieden ouders of mantelzorgers de mogelijkheid de handen even vrij te hebben. De waarde van logeren is voor de kinderen groot. Voor hen is het vaak lastig om aansluiting te vinden bij kinderen in de buurt of reguliere clubs, terwijl ze wel graag mee willen doen. Bij de logeerhuizen doen ze mee aan allerlei activiteiten. Op deze manier vinden ze aansluiting bij leeftijdsgenoten en maken ze vrienden. Door de ontmoetingen wordt hun netwerk groter. Daarnaast ondersteunen de begeleiders hen bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld sociale vaardigheden. Hierdoor komen ze sterker te staan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)