Holtenbroek pakt zwerfafval bij snoeproutes aan

Zwolle – Een bijzonder groot aantal partijen gaat het komende vier jaar de strijd aan tegen zwerfafval langs de zogeheten ‘snoeproutes’ in Holtenbroek. De snoeproutes lopen van de Van der Capellen Scholengemeenschap en het Deltion College naar het winkelcentrum Holtenbroek.

De leerlingen van beide scholen maken veel gebruik van de route om naar het winkelcentrum toe te gaan en de wijkbewoners ergeren zich aan de grote hoeveelheid afval dat bewust of onbewust op deze route is achtergelaten. Om de overlast door zwerfafval op te lossen ondertekenen partijen op vrijdag 14 september een convenant bij de Van der Capellen Scholengemeenschap aan de Lassuslaan. Daarna onthult de milieuwethouder Erik Dannenberg de door leerlingen ‘gepimpte’ afvalbak. De partijen die het convenant gaat ondertekenen zijn: Van der Capellen Scholengemeenschap, het Deltion College, winkeliersvereniging Holtenbroek, stichting wijkorganisatie Holtenbroek N.U., de politie en Stadswacht, Travers Welzijn en de gemeente Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Holtenbroek pakt zwerfafval bij snoeproutes aan”

  1. De verantwoordelijkheid ligt toch echt bij de scholen.
    En de scholen alleen, want het zijn hun “rotzooimakers”…
    Laat ze zelf hun zooi opruimen; middels strafcorvee oid.

  2. Hallo Dieze, ben je wel helemaal lekker? De verantwoordelijkheid ligt toch echt bij de bewuste leerlingen, niet bij de scholen. Waarbij ik niet zeg dat de scholen geen rol hierin kunnen spelen, maar laten we even duidelijk houden wie er verantwoordelijk is.

  3. Hallo Dieze WIE GOOIT HET AFVAL WEG toch zeker de leerlingen en niet de school, wel heeft de school een taak om de leerling te wijzen op de fout die ze maken met het weggooien van afval op stoep of straat, wat ik wel vreemd vind is dat vooral de jeugd de mond vol heeft over het milieu maar daar zelf niets meedoet

  4. laten we bij de roots beginnen, en dat zijn de ouders, of schuiven die de verantwoordelijkheid hiervoor door richting de paar jaar daarvoor genoten bso (buiten schoolse opvang) ik leer mijn kinderen altijd al een snoeppapiertje in de prullebak, is deze er niet dan in de broekzak ofzo en thuis weggooien.

  5. Kijk uit, daar komt de snoeppolitie

    De jeugd in Groningen mag wel goed gaan opletten. Jongeren die er snoeppapiertjes op straat gooien, worden sinds kort namelijk harder aangepakt. Langs de zogeheten snoeproutes, de routes tussen scholen en winkels, komt extra en scherper toezicht, meldt de gemeente vandaag.

    De boetes voor het vervuilen van de straat kunnen variëren tussen de 60 en 120 euro. Ook worden de daders doorverwezen naar bureau Halt om ze te confronteren met hun eigen gedrag. De sanctie die daar wordt opgelegd zal veelal het schoonmaken van straten en parken zijn, waarbij het aantal uren werkstraf afhankelijk is van de leeftijd van de jeugdige ‘delinquent’.

    Groningen veegt jaarlijks 2,3 miljoen kilo zwerfafval op. Op de ‘snoeproutes’ ligt volgens de gemeente Groningen heel veel rotzooi van met name scholieren. De aanpak is geïnspireerd op een oplossing in Dronten, waar de methode sinds begin van de zomer succesvol is.

  6. Probleem is dat de schoolkantines te duur zijn. In de super is snoep en een saucijzenbroodje veel goedkoper. Logisch dat de hele meute dan in de pauze naar het winkelcentrum gaat

  7. Same here: gewoon boterhammen smeren.
    Maar dan nog: als je dan al snoep gaat halen (waar dan ook) is dat geen enkele reden om de rotzooi maar van je af te gooien! Dus het probleem is niet dat het snoep in de kantine te duur is; het probleem is dat (jonge) mensen de rotzooi maar van zich af gooien! Niets meer en niets minder!

    De oplossing die ze in Groningen hanteren lijkt me ook een goede.

  8. @Tiny: In het wijkcentrum zorgen ze natuurlijk wel dat ze altijd goedkoper zijn en blijven dan de kantine van de scholen, eventueel ten koste van de kwaliteit van het gebodene. 😛

Reacties zijn gesloten.