Regionale Bouwkampioenschappen bij het Deltion College

Zwolle – Het Deltion College en Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw en infra, organiseren op donderdag 20 en vrijdag 21 september de Regionale bouwkampioenschappen op de campus van het Deltion College in Zwolle. In de beroepen timmeren, metselen en tegelzetten strijden vijftien jonge deelnemers om de titel Regionaal bouwkampioen.

“Alle deelnemers van de wedstrijd volgen een beroepsopleiding in de bouw. De deelnemers zijn echte vakmannen in spe en die hebben we in de toekomst hard nodig. Ondanks de crisis is er een dreigend personeelstekort in de bouw de komende jaren. Tijdens de bouwkampioenschappen kunnen jongeren zelf laten zien hoe leuk een beroep in de bouw is. Hopelijk maakt dat andere jongeren enthousiast”, zegt Bert Beun, Voorzitter College van Bestuur van Deltion en voormalig topman bij Bouwradius (nu Fundeon). De beste deelnemers per beroepsgroep uit elke Fundeon regio (Noordoost, West en Zuid) gaan door naar de Nederlandse bouwkampioenschappen die Fundeon, samen met het opleidingsbedrijf SBRA in Amersfoort, van 12 t/m 15 november organiseert.

De praktische uitvoering van het evenement is in handen van studenten Middenkaderfunctionaris Bouw Infra en studenten Timmeren en Metselen, onder begeleiding van docenten van het team Bouw. Tevens worden er studenten Beveiliging en Horeca ingezet. Er wordt bij de kampioenschappen heel wat publiek verwacht: familie, studenten, werkgevers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Rondom het wedstrijdveld zullen ook andere technische disciplines zich presenteren. Het Deltion College bevindt zich aan de Mozartlaan 15 in Zwolle. Op donderdag 20 september kunt u de wedstrijden bezoeken van 11.30 uur tot 20.00 uur. Op vrijdag 21 september bent u welkom van 08.00 uur tot 16.00 uur. De prijsuitreiking is vrijdag om 17.30 uur. Meer informatie en het wedstrijdschema treft u aan op www.deltion.nl/bouwkampioenschappen.

Artikel delen:

Reageer