Minister roemt internationaal project Deltion

Zwolle – Minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart heeft haar tevredenheid uit gesproken over de samenwerking tussen het Deltion College en de Turkse partnerschool Olgunlaşma Enstitüsü in Izmir. Zij deed dit vorige week tijdens een studiereis in Izmir georganiseerd door The Dutch Alliance, een samenwerkingsverband op het gebied van internationalisering bestaande uit zeven ROC’s en twee AOC’s.

Minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart roemde de voortrekkersrol die Deltion vervult en de projecten die Deltion uitvoert samen met o.a. de Turkse studenten. Zo zijn er in maart van dit jaar twaalf Turkse studenten op bezoek geweest. Zij hebben vier weken lang lessen gevolgd bij de opleiding Interactieve Mediavormgeving, met als eindproduct een film van 15 minuten. Niet alleen de minister is positief over de resultaten van Deltion. Ook het Cinop, adviesbureau Europese Commissie, geeft Deltion een uitstekende beoordeling. De projecten ‘Deltion College supports students’ en ‘Deltion College supports teachers’, beiden onderdeel van het Leonardo da Vinci programma, kregen het hoogste stempel ‘very good’. Deltion onderscheidt zich op het gebied van voorbereidend taalonderwijs, begeleiding en het leveren van maatwerk.

Internationalisering

Europa wordt steeds belangrijker en Nederland doet steeds vaker zaken in het buitenland. Daarom vindt Deltion het belangrijk dat studenten en medewerkers zich ook buiten Nederland goed kunnen redden. Er zijn speciale projecten opgestart om studenten uit te dagen om eens letterlijk over de grenzen te gaan. Door een stage in het buitenland, deelname aan studiereizen en uitwisselingen ontwikkelen studenten en docenten hun vakkennis immers ook in internationaal perspectief.

Artikel delen:

Reageer