Introductie duurzame denim shoecovers

Zwolle – Sezz zwembaden introduceerde woensdagmiddag in het Hanzebad in Zwolle de ‘Jeany’s’! Duurzame denim shoecovers. Gerrit Piek, Wethouder Sport van de Gemeente Zwolle nam in het Hanzebad het eerste paar in ontvangst.

 

12-09-2012_jeanys_zwemschoenen_05.jpg

 

De covers zijn geschikt voor ouders die hun kinderen tijdens zwemlessen vergezellen. Vanaf woensdag worden de Jeany’s verkocht in het Hanzebad, Aa-bad en Therapiebad. De opbrengst gaat volledig naar kinderprojecten in Chili en Kenia. Ook een 10-tal ouders kregen de shoecovers ter gelegenheid van de feestelijke introductie. Jeany’s is een sympathiek project dat geïnitieerd wordt door creatieve moeder, Nely Visser, die de shoecovers voor zichzelf maakte en daarmee de interesse wekte van andere ouders. Zij zijn immers regelmatig te vinden in het zwembad en zijn daarbij verplicht hun schoenen te bedekken uit hygiënisch oogpunt, maar ook vanwege gladheid. Nely Visser vond de plastic schoenhoesjes die aangeschaft kunnen worden, bijzonder onhandig.

 

12-09-2012_jeanys_zwemschoenen_01.jpg 

 

12-09-2012_jeanys_zwemschoenen_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik vraag mij af hoe hygiënisch en duurzaam deze denimhoezen eigenlijk zijn. Als ze nat worden kun je ze natuurlijk te drogen hangen maar als je ermee op een natte vloer gelopen hebt waar het stikt van de bactirieën / schimmels denk ik dat ik ze na gebruik liever was. Elke week 1-2 x wassen vind ik dan dus absolut neit duurzaam in gebruik.

  2. Dit gaat er ook nooit door komen in het nieuwe zwembad.
    wil dit een succes zijn, dan moet het van _waterdicht_ tentzeil gemaakt moeten worden zodat de viezigheid van onder schoenen netjes IN de hoezen blijft in plaats van dat het er doorheen kan gaan (wat bij standaard denim wel het geval is, zéker als ze nat worden (door water op de vloeren in het zwembad)

    Goed idee maar ander materiaal nemen.

Reageer