Politie opereert tijdelijk boven Zwolle

Van 4 t/m 8 juni 2007 maakt Politie IJsselland gericht gebruik van de inzet van een politiehelikopter van de Dienst Luchtvaartpolitie bij o.a. noodhulpmeldingen, incidenten of acties in haar regio.

Normaliter opereert deze dienst van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vanaf  Schiphol. Volgende week vliegt de helikopter vanaf het vliegveld Teuge en wordt directe ondersteuning gegeven aan de politieregio’s  IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Twente. ‘De helikopter op locatie in de regio’ is een uitvloeisel van de vorig jaar o.a. in IJsselland gehouden tweedaagse proef, waarover alle betrokken partijen zeer tevreden waren. Daarbij zat de winst vooral in een snelle inzet en observatie vanuit de lucht, die via een rechtstreekse beeldverbinding aan de grond te volgen was. Bij de inzet van vorig jaar in IJsselland werden o.a. notoire ‘zware’ snelheidsovertreders bekeurd, die niet op een aanpak vanuit de lucht hadden gerekend.

Daarnaast kon in de gemeente Kampen acuut gereageerd worden op een verdacht bundeltje kleding dat in verband werd gebracht met een mogelijke verdrinking. Door de helikopterinzet kon direct worden uitgesloten dat het om een verdrinking ging.

In navolging van een permanent steunpunt voor Zuid-Nederland (vliegveld Eindhoven) streeft ook de politie in Oost Nederland naar een dergelijke ‘eigen’ basis. Dat maakt de helikopter tot een nog effectiever middel voor de politie. De aanvliegtijd vanaf Schiphol bedraagt op dit moment gemiddeld ruim een half uur; een steunpunt zou daarin een aanzienlijke verkorting brengen.

Artikel delen:

Reageer