Veel activiteiten tijdens Dag van de Dijk in Zwolle

Zwolle – Zwolle is zaterdag 22 september één van de locaties tijdens de Dag van de Dijk. Bij het grasveld tegenover Uitspanning Het Engelse Werk is tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven.

dijk_1_1_van_1.jpg

We staan er niet elke dag bij stil, maar zonder dijken zou ons land vaak onder water staan. Daarom zorgen de waterschappen voor veilige dijken, kades en duinen. Om dit extra aandacht te geven organiseren de waterschappen de Dag van de Dijk. Thema dit jaar is Beweeg de dijk. Dijken kunnen immers ook voor allerlei recreatieve doeleinden gebruikt worden. Het Waterschap Groot Salland organiseert bij het Engelse Werk in Zwolle allerlei activiteiten op en langs de dijk. Hoe komt het dat we droge voeten hebben in Nederland? Wat gaan we de komende jaren met de IJssel doen in Nederland? Pak de fiets voor een waterrijke route langs de rivier. Bekijk met eigen ogen wat muskusrattenbestrijders doen. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten en is er een interessante excursie: ga mee de uiterwaard in, op expeditie! Maak je eigen mini-rivier, boor in de grond en zoek naar speciale hoogwatersporen. 

500 kilometer aan dijken

Ontmoeten en genieten: daar draait het om tijdens de Dag van de Dijk. Water biedt ruimte voor recreatie, sport en inspiratie voor kunst. Maar water zorgt ook voor overstromingen. Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Om dat te voorkomen, beheert het Waterschap Groot Salland met grote zorg 200 kilometer grote rivierdijken langs de IJssel, het Zwartewater, de Vecht, het Zwarte Meer en het Ketelmeer én 300 kilometer kleinere dijken en kaden.

Meld je aan via www.wgs.nl/dagvandedijk.

Artikel delen:

Reageer