Financiering voor initiatieven voor Zwolse senioren

Zwolle – Organisaties die iets extra’s willen doen voor Zwolse senioren, kunnen tot 1 oktober een financiële bijdrage aanvragen bij De Gasthuizen. Na die datum bepaalt het bestuur van de stichting welke initiatieven in aanmerking komen. Geïnteresseerden downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Stichting De Gasthuizen biedt financiële bijdragen aan initiatieven die het welzijn van Zwolse senioren bevorderen. In de vorige toekenningsronde, in mei dit jaar, heeft De Gasthuizen ruim 40.000 euro toegekend aan organisaties die iets extra’s wilden doen voor senioren, maar daar zelf niet het budget voor hadden. Hierbij valt te denken aan het organiseren van activiteiten en het bekostigen van materialen. Zo werd er in de ronde van mei onder andere een financiële bijdrage toegekend aan Stichting Vier het Leven, voor culturele activiteiten met senioren; Stichting KarWij om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te laten klussen bij senioren; Katholiek Vrouwengilde, voor de viering van het 45-jarig bestaan, met onder andere de oprichtsters; Nederlands Symfonieorkest, voor live optredens in drie Zwolse verzorgingstehuizen en Bridgeclub De Hanze, voor een startcursus bridgen voor 55-plussers in Stadshagen.

Aanvraag indienenOrganisaties die gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op http://www.degasthuizen.nl/ of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.

Artikel delen:

Reageer