Theater Gnaffel start jubileum met première

Zwolle – Zaterdag 29 september viert Theater Gnaffel de start van het jubileumseizoen met de première van Witte en het wilde paard, een poëtische voorstelling over de kwetsbaarheid van vriendschap en fantasie. De aanvang is 19.30 uur in Theater Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle . Zondag 30 september is de voorstelling om 14.30 uur te zien.

munu_11.jpg

Gedurende de drie weken daaropvolgend zijn alle basisscholen van Zwolle en omgeving uitgenodigd om het jubileumfeest met Theater Gnaffel in Theater Odeon te vieren. Witte en het wilde paard is aansluitend tot eind december 2012 in het hele land te zien. Regie: Silvia Andringa Tekst: Bouke Oldenhof, Muziek: Jan-Paul de Bondt Spel en poppenspel: Jeannie Charlene, Elout Hol, Ron van Lente Decor: Klijnbedrijf, Lichtontwerp: Berry Claassen. Zondag 30 september vindt bovendien de première van de schoolvoorstelling De vriendelijke draak plaats in het Papenstraattheater. Met deze productie geeft Theater Gnaffel invulling aan de ambitie jonge talentvolle theatermakers te steunen.

Regie: Elout Hol Spel en poppenspel: Mark Haayema en Rosemarijn PlatenkampDecor: Marius van Dokkum

Sinds 1987 heeft Theater Gnaffel 35 verschillende producties gemaakt waarin 215 poppen hebben meegespeeld! Alle poppen zijn bewaard gebleven en zullen op een bijzondere wijze worden getoond tijdens een unieke poppenparade in Theater Odeon. Deze is te bewonderen van 29 september tot en met 19 oktober 2012.

Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. In de voorstellingen van Theater Gnaffel wordt het publiek meegezogen in de beleving van de personages die met hun eeuwige nieuwsgierigheid verandering mogelijk maken. Je eigen plek veroveren tegen de stroom in. Omgaan met onverdraagzaamheid en onverschilligheid. Daar gaat het om in de voorstellingen van Theater Gnaffel. Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken en eigen speelmethode en theatertaal ontwikkeld. Zijn voorstellingen kenmerken zich door eigenzinnigheid, fantasie, poëzie en humor.

Artikel delen:

Reageer