Kids Run tijdens Unicef Stadshagen Run

Zwolle – Op zaterdag 20 oktober vindt in Stadshagen voor de 5e keer de jaarlijkse Unicef Stadshagen Run plaats. Ook dit jaar wordt er  weer een Kids Run georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle. De Allio Kids Run is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en er wordt gelopen in 3 leeftijdscategorieën, te weten 6/7 jaar, 8/9 jaar en 10/11/12 jaar. Vorig jaar deden er bijna 300 kinderen mee en inmiddels hebben zich alweer ruim 200 kinderen ingeschreven. Inschrijven kan nog tot 1 oktober a.s. 

run_5-1.jpg

De hardloopwedstrijd voor kinderen is circa 800 meter lang en de route loopt langs het park bij het Cultuurhuis en Twistvlietpad. Tussen 10.00 en 10.30 starten de verschillende leeftijdsgroepen. Daardoor kunnen ouders die later meedoen aan de afstanden van 5 en 10 kilometer van Stadshagen Run hun kinderen bijvoorbeeld ook nog aanmoedigen. Kinderen kunnen individueel meedoen, maar de organisatie van de Allio Kids Run heeft ook de basisscholen in Stadshagen, Westenholte en Holtenbroek aangeschreven. Er is nog een extra competitie voor de basisscholen uit deze wijken. Zij kunnen wederom onderling gaan strijden voor de wisselbeker van Sportiefste School.

Afgelopen jaar is deze gewonnen door de Veerezon en zij zullen deze uiteraard met verve verdedigen. Iedereen die meedoet aan de wedstrijd krijgt sowieso iets en de nummers 1, 2, en 3 krijgen ook nog een beker of trofee.” Scholen die kans willen maken op de titel sportiefste school en bijbehorende wisselbeker zullen hun leerlingen zeker stimuleren om mee te doen. De basisschool met relatief de meest deelnemende kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar de prijs krijgt de titel Sportiefste School 2012. Scholen kunnen zich “officieel” aanmelden via kidsrun@stadshagenrun.nl. Ook kinderen en ouders die eventueel vragen hebben kunnen deze richten aan dit E-mail adres.

Allio Kinderopvang is een belangrijke partner voor de Kids Run, die mede georganiseerd wordt door SportService Zwolle en AV PEC 1910. Unicef, SportService Zwolle, AV PEC 1910 en Loopsport Zwolle. Het is allemaal een goede match. Al die organisaties vinden sport en bewegen zo belangrijk en staan in direct contact met de doelgroep. Bewegen is ook echt noodzakelijk. Regelmatig sporten is voor kinderen belangrijk en niet alleen voor hun lichamelijke ontwikkeling. Hardlopen versterkt bij de kinderen ook hun eigen waarde en trots. Het is daarnaast vooral belangrijk dat kinderen het leuk vinden om te doen en er dus vooral plezier in hebben. Het is ook erg mooi dat een deel van het inschrijfgeld naar goede doelen gaat zoals onder andere Unicef.

Het wordt allemaal officieel aangepakt met een wedstrijdnummer met een loopchip voor de tijdsregistratie zoals bij echte hardloopwedstrijden. Het is een serieus evenement waarbij in principe ieder kind van 6 t/m 12 jaar mag meedoen. Hiermee is de Allio Kids Run een volwaardig onderdeel geworden van de Unicef Stadshagen Run.

Kinderen kunnen zich tot 1 oktober opgeven via www.inschrijven.nl en www.stadshagenrun.nl. Er zijn drie leeftijdscategorieën te weten 6/7 jaar, 8/9 jaar en 10/11/12 voor zowel jongens als meisjes en de kosten zijn € 3,00 per kind.

Om kinderen voor te bereiden en enthousiast te maken voor de Allio Kids Run worden er verschillende clinics georganiseerd. SportService Zwolle en atletiekvereniging AV PEC 1910 bieden de kinderen de mogelijkheid te oefenen voor de Allio Kids Run met als doel de 800 meter in één keer uit te lopen, of misschien wel de snelste tijd te lopen! De clinics van SportService Zwolle en AV PEC vinden plaats als naschoolse activiteit op de atletiekbaan van AV PEC op Sportpark het Hoge Laar, Urksteeg 1, 8031 LL Zwolle.

Artikel delen:

Reageer