Derde editie voor bandcontest Stairway to Hedon

Zwolle – Beginnende bands uit de kop van Overijssel kunnen zich weer inschrijven voor Stairway To Hedon. Dé bandwedstrijd van Overijssel vindt dit jaar voor de derde maal plaats. Tijdens vijf voorrondes wordt gestreden om een plek in de grote finale in Hedon op 6 december. De uiteindelijke winnaar krijgt een plek in het voorprogramma van een concert in Hedon en natuurlijk de welverdiende eer. Deelnemers krijgen coaching van professionals zodat ze goed voorbereid ten strijde kunnen. Inschrijven kan tot vrijdag 28 september. 

Lokale en beginnende bands krijgen bij Stairway to Hedon de kans om zich te laten zien en horen. De voorrondes voor deze bandcontest zijn in oktober en november in ’t Ukien (Kampen), Buze (Steenwijk), Gashouder (Dedemsvaart), Popfront en Het Vliegende Paard in Zwolle. Hier zullen meerdere bands tegen elkaar strijden om een felbegeerde finaleplek. Voor het selecteren van de winnaars is er een professionele jury aanwezig. Deze bestaat uit artiesten, programmeurs en journalisten; dé kans om ontdekt te worden dus. Bij de voorrondes mag ook het publiek haar stem uitbrengen.

Coaching

Per band worden er 2 leden uitgenodigd voor een algemene kick off / workshop dag in Hedon op 14 oktober. Hier ontvangen ze alle informatie over deelname en wedstrijdverloop, maar ook algemenere informatie die nuttig kan zijn voor beginnende bands, zo is er bijvoorbeeld een panel over publiciteit, informatie over techniek, alles over een eerste EP opnemen en meer. Alle bands die de finale spelen krijgen een bandcoachingsdag aangeboden. Hier word echt tijd genomen voor de bands en worden ze door bekende artiesten klaargestoomd voor de finale.

Inschrijven

Voor Stairway to Hedon is Hedon op zoek naar enthousiaste, jonge, beginnende bands, uit de kop van Overijssel, die hun muziek willen laten horen op het grote podium. Schrijf jouw band voor 28 september in via projecten@hedon-zwolle.nl Wie weet worden jullie dan straks gecoacht door een bekende artiest en mogen jullie spelen in hét poppodium van Zwolle.

Locatie Voorrondes: Popfront, ’t Ukien, Buze, Gashouder, Het Vliegende Paard Finale: Poppodium Hedon, Zwolle Wanneer Voorrondes: 19 oktober 2012 – Buze Steenwijk 20 oktober 2012 – Gashouder Dedemsvaart 26 oktober 2012 – Popfront Zwolle 26 oktober 2012 – Het Vliegende Paard Zwolle 10 november 2012 – ’t Ukien Kampen

Finale: 6 december 2012 – Hedon Zwolle

Inschrijven projecten@hedon-zwolle.nl

Meer info: www.stairwaytohedon.nl

Artikel delen:

Reageer