Strijd tegen zwerfafval in Holtenbroek

Zwolle – Een bijzonder groot aantal partijen gaat het komende vier jaar de strijd aan tegen zwerfafval langs de zogeheten ‘snoeproutes’ in Holtenbroek. De snoeproutes lopen van de Van der Capellen Scholengemeenschap en het Deltion College naar het winkelcentrum Holtenbroek.

14-09-2012_tekenen_convenant_afvalbakken_voor-vd_capellen_sg_06.jpg

De leerlingen van beide scholen maken veel gebruik van de route om naar het winkelcentrum toe te gaan en de wijkbewoners ergeren zich aan de grote hoeveelheid afval dat bewust of onbewust op deze route is achtergelaten. Om de overlast door zwerfafval op te lossen ondertekenden partijen vrijdagmiddag een convenant bij de Van der Capellen Scholengemeenschap aan de Lassuslaan. Daarna onthulde de milieuwethouder Erik Dannenberg de door leerlingen ‘gepimpte’ afvalbak. De partijen die het convenant ondertekenden zijn: Van der Capellen Scholengemeenschap, het Deltion College, winkeliersvereniging Holtenbroek, stichting wijkorganisatie Holtenbroek N.U., de politie en Stadswacht, Travers Welzijn en de gemeente Zwolle.

14-09-2012_tekenen_convenant_afvalbakken_voor-vd_capellen_sg_02.jpg

14-09-2012_tekenen_convenant_afvalbakken_voor-vd_capellen_sg_05.jpg

14-09-2012_tekenen_convenant_afvalbakken_voor-vd_capellen_sg_04.jpg

Via Lees verder meer foto's…

14-09-2012_tekenen_convenant_afvalbakken_voor-vd_capellen_sg_01.jpg

14-09-2012_tekenen_convenant_afvalbakken_voor-vd_capellen_sg_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. En nu nog de hondenpoep: maak je een hoop mensen heel blij mee als dat ook eens wordt aangepakt. Zeker sinds de nieuwe woningen zijn opgeleverd is het vreselijk.

  2. Niet alleen op de route naar Holtenbroek is het een zooitje.Kom ook eens kijken naar de vijvers in het weezenlanden park.Nu na de vakantie is het meeste vuil alweer afgezonken,maar tijdens de school maanden zijn de vijvers totaal vervuild met allerlei plastic, *broodzakjes,plastic flessen enz enz * achter gelaten door daar pauze vierende jeugd van omliggende scholen.En dat,terwijl er op een meter afstand een LEGE vuilnisbak staat.Ook hebben sommige jeugdigen op enkele plekken bij de vijvers een hangplek gecreeert,wat nog veel meer troep opleverd.>:(.Niemand die er iets aan doet,of iets van zegt,want zeg nu zelf,ben ik echt de enige die dit opvalt?

  3. Dhr Dannenberg kan daar wel zo vrolijk lachend op de foto staan bij deze actie .Maar in heel Zwolle moet er wat aan gedaan worden .In Zwolle zuid dito daar bij het ware park zitten ook altijd groepen jongeren hun lunchpakketten te nuttigen velen zijn van de Jena XL school .Er zitten afvalbakken op de plaatsen waar ze zitten maar smijten gewoon alles van zich af .Hier ligt ook een taak voor de schoolleiding.Verder mag dhr Dannenberg als wethouder de mensen van de Rova er wel eens op wijzen dat ze langs de weg ook daadwerkelijk al het zwerfvuil meenemen en het niet met de blazer ergens onder blazen.Dit zie ik vaak gebeuren en ook als een stuk papier te ver weg ligt gaan ze maar weer verder met hun wagen

  4. mooi dat het idee vervolg in alle wijken krijgt ronny Connectingarts kijk maar is in de dieze sinds hier ook de bankjes zijn beschildert wordt daar ook gebruik van gemaakt. Ja de Rova maar ik loop elke maand door stukje in de pieter styen met 1 prikker en als we allemaal iets doen komt goed want als je op de rova moet wachten komt u eg nie goed

  5. Zou mooi zijn als ze nou ook eens aandacht zouden schenken aan de speeltuintjes in de buurt, waar de kleintjes soms 'weggejaagd' worden door de groten van de Van de Capellen en waar de buurtbewoners de peuken, blikjes, chipszakken en glasscherven van de schooljeugd moeten opruimen! Niet alleen de snoeproutebewoners hebben last van de scholen….

Reageer