Zieken genieten van Zonnebloemvoorstelling in Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag organiseerden de vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Regio Zwolle, in samenwerking met Esther Bronkhorst Events, in theater Regardz De Buitensocieteit een speciale theatervoorstelling voor 300 zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen.

De voorstelling 'Katherina Ballerina' was speciaal voor de Zonnebloem geschreven. De hoofdrollen werden vertolkt door Brigitte Nijman, Fred Butter, Marika Lansen, Bert Simhoffer en Sabine van der Helm. Tijdens de beursvloer van 2012 had Regardz de grote zaal beschikbaar gesteld, daarnaast werd er een kop koffie of thee geschonken. De Zonnebloem was zeer content met deze geste, en de bezoekers die anders niet zo makkelijk naar een theatervoorstelling kunnen genoten met volle teugen. 'Katherina Ballerina'wordt 84 keer gespeeld in een groot aantal theaters door heel Nederland. ln totaal kunnen ruim 25.000 mensen met een fysieke beperking van deze unieke voorstelling genieten. Deze middagvullende voorstelling draait om een Russische danslerares, die een kamer huurt bij een operazingend echtpaar.

Een eigentijds muzikaal sprookje met echte dieren, klassieke en moderne dans, musical, opera en allerlei komische ontwikkelingen. Het showorkest van Eddy van Damme zorgde voor de muzikale omlijsting van de voorstelling. Net als afgelopen jaren was de productie van de show in handen van Esther Bronkhorst Events, was Edwin de Jongh verantwoordelijk voor de samenstelling van het programma en lag de regie in handen van Brigitte Odett.

Met ruim 40.000 vrijwilligers en bijna 1.500 afdelingen is Nationale Vereniging de Zonnebloem een van de grootste vrijwiIIigersorganisaties van Nederland . Zii zet zich in voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking voor wie sociaal isolement dreigt. Door huisbezoek, daguitstapjes te organiseren en aangepaste vakanties te bieden, geven de Zonnebloemvrijwilligers meer kleur aan het leven van vele mensen.

Artikel delen:

Reageer