Meer dan duizend deelnemers voor Marathon Zwolle

Zwolle – Meer dan duziend hardlopers hebben zich voor de Marathon van Zwolle ingeschreven. Dit mooie aantal werd zaterdag bereikt. Er kan overigens nog steeds ingeschreven worden voor Marathon Zwolle. Dat kan nog t/m 16 september 2012 op deze site.

Naast de marathon kunnen deelnemers zich ook inschrijven voor de duo-marathon, quatro-marathon en de businessrun. Doe dit op tijd, en mis dit geweldige sportevenement niet! De organisatie mikt op een sportieve, snelle, sfeervolle en bovenal groene marathon in en om Zwolle op de datum 30 september 2012. Op het snelle parcours zijn onder andere de nieuwe spoorbrug de Hanzeboog en de IJsseldelta opgenomen. De start en finish is uiteraard in de stad Zwolle.

Voor de beginnende loper is er een quatro-marathon in estafette van 4 x ca. 10,5 km opgenomen. Zowel vrouwelijke, mannelijke als gemengde teams kunnen zich inschrijven. Bij de inschrijving komt de deelnemer ook gelijk in aanraking met de eerste duurzame aspecten van de marathon. Naast een eco bewust hardloop T-shirt kan de deelnemer kiezen voor het eBook of exemplaar “Duurzaam Denken Doen”, een inspiratieboek voor onze gezamenlijke toekomst. Voor de marathonloper wordt het shirt of het boek gratis beschikbaar gesteld. Deelnemers aan de duo- en quatro-marathon kunnen het shirt of boek voor € 15,00 of het eBook voor € 7,00 optioneel bestellen.

Goede doelen:

Marathon Zwolle wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid laten blijken door financieel een aantal goede doelen te steunen. Zij steunt een drietal initiatieven, te weten: Join the Pipe, Intermezzo Zwolle en PEC Zwolle United.

Parcours:

De start van het parcours is in het PEC Zwolle Stadion, dat aan de Ceintuurbaan ligt. Vanuit het stadion loopt de route via de Vondeltunnel, de Vondelkade, Vechtstraat en Bisschop Willebrandlaan richting de Middelweg via de Mastenbroekerbrug de wijk Stadshagen in. De route zet zich voort via de Mastenbroekerallee, Nijenhuislaan en vervolgens Havezathenallee. De Zwolseweg wordt ter hoogte van de Veecaterweg verlaten en voortgezet met de Hanzeroute/Boerenlandroute aan de Veecaterdijk met het Theehuis ‘s- Heerenbroek en het Zalkerveer.

Langs de uiterwaarden van de IJssel met nestpalen voor de ooievaars kom je langs het karakteristieke dorp Wilsum om vervolgens langs de Uiterwijkseweg de Molenburg over de IJssel van Kampen te lopen. De Meester J.L.M. Niersallee gaat ter hoogte van de Blazerkolk over in Venedijk Noord en voert je langs Kamperveen. Ter hoogte van de Boerrigterkolk gaat het pad naar de Zande. Het mooie, weidse landschap van de IJsseldelta komt ruim aan bod bij de Zalkerdijk, de Belten en opnieuw de Zalkerdijk. Bij het dorp Zalk met haar monumentale korenmolen de Valk en de romaanse Sint-Nicolaaskerk gaat de loop verder richting de Geldersedijk vlakbij Hattem, de hanzestad met haar mooie historische binnenstad.

Via de nieuwe fiets- en spoorburg De Hanzeboog over de IJssel loop je langs het Engelse Werk richting het Archenaultplantsoen de Vechtdalroute via De Bierton richting de Van Karnebeekstraat. De Wilheminasingel met haar Sassenpoort en het authentieke Kerkbrugje mogen niet ontbreken op de route op weg richting de Philosofenallee. Tot slot om via de Vondelkade richting de Vondeltunnel naar de finish in het PEC Zwolle stadion te lopen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Eindstand inschrijvingen: 1060 lopers; Marathon 380 mannen, 72 vrouwen; Duo marathon 70 teams; Quatro Mararathon 100 teams; Business Run 17 teams.

Reageer