Berkum verliest bij Flevo Boys

Zwolle – Berkum heeft zijn eerste nederlaag in de nieuwe competitie geïncasseerd door met 1-0 te verliezen bij Flevo Boys Emmeloord. De Zwolse hoofdklasser was vooral in de eerste helft de wat beter ogende ploeg maar liep in de polder voor het derde achtereenvolgende jaar tegen een ogenschijnlijk onnodig verlies op, waarbij de onmacht in de voorhoede opvallend was.

fb_120915-8.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Ik ben zwaar teleurgesteld, vooral over onze voorste linie. We hebben bijna 90 minuten lang het meeste balbezit gehad, maar veel te weinig gecreëerd, “ stelde Berkum-coach Roeland ten Berge na de van beide kanten matige wedstrijd vast. In de eerste helft liet Berkum de meeste tijd het betere spel zien en de ploeg kreeg al na vijf minuten tijd een goede kans om afstand te nemen. Een mooi opgezette combinatie tussen Bunyamin Özkök en de opgekomen back Jason Huisman mondde uit in een strakke voorzet van de laatste, maar spits Chris van der Meulen zag zijn kopbal in het zijnet belandden. Daarna controleerde het middenveld van Berkum het spel goed en kregen de Zwollenaren de nodige kansen.

In de afwerking was het echter elke keer nét niet, omdat Van der Meulen, Özkök en William Potkamp de nodige scherpte misten en Frank Hoolsema zijn goede vorm van de voorgaande wedstrijden niet wist vast te houden. Flevo Boys stelde daar lange tijd weinig tegenover maar kreeg in de 39e minuut toch een goede mogelijkheid. Een lange bal belandde bij de vrijstaande Aran Nijboer, maar diens kopbal ging tot opluchting van de Berkum-fans naast het doel van keeper Mathijs Bouwhuis. Vijf minuten na de hervatting moest de Emmeloordse doelman Hessel Altenburg alle zeilen bijzetten om een afstandsschot van Jerrol Poot tot corner te verwerken en slechts enkele minuten later kwam Berkum goed weg toen Poot de bal, na een combinatie tussen Nijboer en ex-Berkumspeler Kassim Bizimana, van de Zwolse doellijn haalde. Na een uur had de nauwelijks een minuut ervoor ingevallen Berkum-spits Karim Chengachi zijn ploeg na een vrije trap op voorsprong moeten zetten maar uit vrije positie verdween zijn kopbal over het doel van Altenburg.

Na de nodige omzettingen verloor Berkum in die periode een poosje de greep op het middenveld en kwam er meer dreiging in het spel van de thuisclub. Dat zorgde zo’n 20 minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd nadat Flevo Boys via de kluts in balbezit kwam. Murat Acikgöz wist Arjen Postma te bedienen en die zorgde met een fraai schot voor een onhoudbare 1-0 voorsprong voor de Emmeloorders. Daarmee was ook de eerste nederlaag in het seizoen 2012-2013 voor Berkum een feit en bovendien was het het eerste duel waarin de Zwolse ploeg niet wist te scoren. Gezien het spelverloop konden de mannen van trainer Ten Berge dat alleen zichzelf verwijten want er had voor hen heel wat meer ingezeten.

Flevo Boys Emmeloord-VV Berkum, 15 september 2012

Eindstand: 1-0 (0-0)Doelpuntenmaker: 71. Arjen Postma (1-0) Gele kaarten: Karim Chengachi (Berkum), Wesley de Klein, Elwin Kloosterman (Flevo Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan (60. Karim Chengachi), Yassine Assa, William Potkamp (66. Youp Kok), Jerrol Poot, Chris van der Meulen, Bunyamin Özkök (82. Jeroen van Brummen), Frank Hoolsema

Opstelling Flevo Boys: Hessel Altenburg, Jeroen de Groot, Elwin Kloosterman, Erwin Bosma, Jarno van der Wal (73. Timon Rorije), Murat Acikgöz (84. Pieter Westra), Aran Nijboer, Arjen Postma, Kassim Bizimana, Jeffrey Tol, Wesley de Klein

Artikel delen:

Reageer