Be Quick verliest punten in laatste minuut

Zwolle – Toegegeven, de uitslag deed recht aan de wedstrijd, maar bij Be Quick waren de druiven zuur na afloop van de wedstrijd tegen V.V. Dieren. Een zondagschot op zaterdagmiddag deed twee wedstrijdpunten in een split second verdampen.

Bij Be Quick staan deze middag maar twee spelers in het veld die de leeftijd van 20 jaar hebben bereikt. Het zijn Erik van Beek en Frank Oosterhof. De rest is nog jonger. Ancien Bram Horstman moet deze middag verstek laten gaan wegens familieomstandigheden. Be Quick wil in de eerste helft een degelijke partij op de mat leggen, maar mist aanjager Bram Horstman node.  Bij de v.v. Dieren mist het peper en zout ook al, toch zorgen zij als eerste voor het gevaar. Met name over de rechterflank is het Dimitri Goossens die een paar keer kan aanleggen voor een schot, maar keeper Mepplenbroek ziet dat de bal er niet ingaat.

V.v. Dieren zwijnt als de doorgebroken Frank Oosterhof wordt vastgehouden. Radjinher Banwari komt er van af met een gele kaart. Vlak voor de rust wordt de doorgebroken Nima Shimeri ten onrechte afgefloten voor buitenspel. Bij Be Quick komt na de rust Arie Smit tussen de lijnen. Met zijn 38 jaar trekt hij de gemiddelde leeftijd moeiteloos weer wat omhoog, maar zijn ervaring komt goed van pas. Voorin wordt de bal vastgehouden en plotseling wordt er weer gecombineerd. Geleidelijk aan creëert Be Quick een overwicht en na een rits van kansen is het wachten op het doelpunt. Die eer valt Erik van Beek te beurt.

De van HTC overgekomen speler schiet een afvallende bal in de 72e minuut binnen en zet Be Quick op voorsprong: 1-0. Het is een voorsprong die gezien de tweede helft verdiend is. Echter, onmiddellijk na dit momentum kruipt v.v Dieren uit de schulp en doet een stap op de helft van Be Quick. Rommelige situaties leveren echter geen doelpunt op en Arie Smit is in de 90e minuut zelfs nog dicht bij de definitieve beslissing. Hiele van Valburg is de naam. En niemand had er meer op gerekend. Een klutsbal valt een beetje uit de lucht en Van Valburg volleert de bal over Mepplenbroek in het doel. Bij Be Quick is iedereen met stomheid geslagen. Toch nog de 1-1, gezien 90 minuten een stand waarmee beide partijen moeten kunnen leven, maar dat kunnen de Be Quickers even niet zo net na de wedstrijd.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Hulzense Boys in Hellendoorn. Deze ploeg staat net als Be Quick in de middenmoot.

Be Quick ’28 wenst de familie Horstman veel sterkte toe in de komende tijd.

Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer