WVF pakt punt van koploper DOS ’37

Zwolle – De tweede thuiswedstrijd van he teerste van WVF leverde één punt op maar de mogelijkheden om er drie toe te voegen was zeker reëel.

Met Anne Nijland, Hessel Berends en Dion Reijnen in de basis werd vanmiddag aangetreden tegen DOS ’37 uit Vriezenveen. De gasten wisten tot dusver de maximale punten te vergaren, wat zeker te maken zal hebben met de versterkingen Mulderij en Kroeze. Zij kwamen van  top-klasser HHC Hardenberg. Het eerste kwartier ging gelijk op deze middag onder leiding van scheidsrechter de Witte. Vanaf de aftrap enkele prima aanvallen via Anne Nijland en Timon Beimers. De keeper van DOS, Nitert wist het gevaar tijdig te keren en hetzelfde was het geval voor Wibo van Dijk. Wibo was bijzonder alert bij de voorzetten en inzetten van de gasten. Met lef pakte hij bijvoorbeeld ter Morsche de bal van de schoen. Jammer was het dat een ogenschijnlijk ongevaarljke voorzet door Mulderij werd ingeschoten en via het lichaaam van Wibo in het doel verdween, 0-1.

WVF trachtte direct de gelijkmaker te forceren via een pegel van Rob Meijerink. De ijverige Sybren Poppenkreeg geel na een pittige ingreep. Het zelfde lot was er op slag van rust voor Marthijn van de Steege die slordig balverlies van Jesse Betaze corrigeerde.

De 2e helft bracht nog geen wissels voor WVF. Trainer Kooistra hield vast aan het spelconcept en dat bleek niet ten onrechte want het was al in de 48e minuut dat Timon Beimers de gelijkmaker liet aantekenen via “buitenkantje rechts” uit een perfecte pass van Rob Meijerink. Uiteraard een morele opsteker voor het vervolg. Hierin was het zeker mogelijk de score te verhogen maar door slordig afleggen en slechte eindpasses kwam het niet zover. Geheel onnodig namen de gasten opnieuw en voorsprong via een kopbal van Boshoeve, 1-2. Hessel Berends werd vervangen door Martijn Pluim. De hardwerkende Anne Nijland gaf een prima voor. Wibo redde prima in de korte hoek op een van de weinige inzetten van de gasten door ter |Morsche.

De 75e minuut leverde de verdiende gelijkmaker op van de voet van Richard Bouwmeester: 2-2. De resterende tijd waren de betere kansen voor WVF. Met name kort voor tijd had de inzet van Martijn Pluim een beter lot verdiend. Zodoende werd het een gelijkspel waar uiteindelijk beide partijen vrede mee hadden. DOS bleek koploper te blijven en wij hebben een aanknopingspunt om op verder te gaan. Volgende week naar KHC Kampen, tenminste als het hoofdveld daar inmiddels gereed is gemaakt door de gemeente. De eerste van 3 keer Kampen! Ook DOS en Go Ahead zullen nog volgen deze competitie.

Bert Kamerman

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer