The Blues: het eerste outdoor frisbeetoernooi van Zwolle

Zwolle – Een echte zomer kan niet zonder een frisbeetoernooi in de buitenlucht. Bluefingers Ultimate organiseerde daarom zondagmiddag The Blues: het eerste outdoor frisbeetoernooi van Zwolle op het terrein van Openluchtbad Zwolle. Het toernooi was bestemd voor frisbeeliefhebbers en iedereen die kennis wilde maken met deze flitsende sport.

frisbee_30.jpg

Het betrof een zogenaamd HAT-toernooi met individuele opgave. Uit heel Nederland, maar vooral uit Zwolle, was men naar het toernooi gekomen. Teams werden ter plekke geloot. Groen gras, een fris zwembad, muziek en vliegende schijven: beter kon de zomer niet worden afgesloten. De finale was tussen Team Smurfs en Team Bluesbrothers. Lange tijd keek Team Smurfs tegen een achterstand aan, maar punt na punt liepen ze in. Uiteindelijk kon een verlenging worden voorkomen en wisten de Smurfs de Bluefingers te verslaan met 7-5. Bij frisbee zijn er twee belangrijke prijzen. Natuurlijk de beker voor het winnende team, maar ook een beker voor het team met de beste spirit (FairPlay). Deze FairPlay prijs ging uiteindelijk naar de verliezend finalist, zodat uiteindelijk toch beide teams bij de prijsuitreiking met een prijs op het podium eindigden. Helaas viel de punlieke belangstelling tegen. Slechts een handjevol Zwollenaren was nieuwsgierig, en ging een kijkje nemen. 

frisbee_55.jpg

frisbee_14.jpg

frisbee_50.jpg

Meer foto’s via Lees verder…

Het The Blues-toernooi was zeer geschikt voor een eerste kennismaking met de sport Ultimate Frisbee. Ervaring was niet vereist en elk team had ook een paar ervaren frisbeespelers in haar gelederen. Ter plekke werden teams geloot van de mensen die zich hadden aangemeld, door middel van naampapiertjes uit een grote hoed (hat). Ultimate Frisbee is een flitsende en dynamische teamsport. De teams zijn gemengd en er wordt gespeeld volgens fairplay. Ultimate Frisbee kent dan ook geen scheidsrechter, wat uniek is in de sportwereld. Wedstrijden kenmerken zich door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Bluefingers Ultimate Zwolle

Bluefingers Ultimate is een enthousiaste jonge frisbeevereniging uit Zwolle. Op dinsdag wordt er getraind. In de zomer gebeurt dat buiten, op het grasveld van Sportpark De Pelikaan. ’s Winters wordt er binnen getraind in een zaal van de Calo. Bluefingers Ultimate doet mee aan de landelijke indoor- en outdoorcompetitie en speelt af en toe mee in toernooien. Iedereen is van harte welkom een keer mee te trainen.

e-mail info@bluefingersultimate.nl

Web www.bluefingersultimate.nl

Twitter @BUFZwolle

Facebook Bluefingers Ultimate Frisbee Zwolle

frisbee_1.jpg

frisbee_2.jpg

frisbee_3.jpg

frisbee_4.jpg

frisbee_5.jpg

frisbee_6.jpg

frisbee_7.jpg

frisbee_8.jpg

frisbee_9.jpg

frisbee_10.jpg

frisbee_40.jpg

frisbee_11.jpg

frisbee_12.jpg

frisbee_13.jpg

 

frisbee_15.jpg

frisbee_16.jpg

frisbee_17.jpg

frisbee_19.jpg

frisbee_20.jpg

frisbee_53.jpg

frisbee_21.jpg

frisbee_22.jpg

frisbee_24.jpg

frisbee_25.jpg

frisbee_26.jpg

frisbee_31.jpg

frisbee_35.jpg

frisbee_36.jpg

frisbee_37.jpg

frisbee_38.jpg

frisbee_39.jpg

frisbee_41.jpg

frisbee_42.jpg

frisbee_43.jpg

frisbee_44.jpg

frisbee_45.jpg

frisbee_47.jpg

frisbee_48.jpg

frisbee_49.jpg

frisbee_54.jpg

frisbee_56.jpg

Artikel delen: