Mathieu Bootsveld wordt Schoolleider van het Jaar

Zwolle – Op 26 september 2012 wordt de Schoolleider van het Jaar-Pluim uitgereikt aan Mathieu Bootsveld van de speciale basisschool Facet in Zwolle. Dit gebeurt op de Dag van de Schoolleider, een initiatief van het Onderwijsbureau Meppel. Voor de titel waren 2 genomineerden geselecteerd door een vakkundige jury. Uiteindelijk is Mathieu Bootsveld gekozen als winnaar.

Het team en de ouders zien hem als "een schoolleider die plezier uitstraalt in zijn werk. Mathieu Bootsveld draagt zorg voor een veilige, gezellige en huiselijke omgeving. Hij is gemakkelijk toegankelijk voor ouders en kinderen. Mathieu houdt ieders belang in het oog, waarbij bij elk besluit de vraag voorop staat: “Worden onze leerlingen er beter van?” Met humor, begrip en laagdrempeligheid weet Mathieu doortastend zijn doel te bereiken. Hij durft buiten de kaders te denken waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Mathieu is een goede coach en hecht grote waarde aan de eigen inbreng en verantwoordelijkheid van het team. Mathieu Bootsveld laat kinderen schitteren en schittert ook zelf!".

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Facet in Zwolle krijgt Mathieu Bootsveld de zilveren Pluim opgespeld door de heer Toine van de Velde, oud-directeur van de Katholieke Pabo Zwolle en lid van de jury. De hele school deelt mee in de vreugde: theater Pluim zal een sprankelende voorstelling verzorgen voor de kinderen van de school en natuurlijk is er gebak!

De Dag van de Schoolleider is een initiatief van het Onderwijsbureau Meppel en is bedoeld om alle schoolleiders in het zonnetje te zetten. Zij verdienen een pluim voor het werk dat zij doen.

Artikel delen: