Strijd om het Zwolse veteranenkampioenschap

Het was weer zo ver. 2 juni 2007, de dag waar de “oudjes” onder de Zwolse voetballiefhebbers al weken naar toegeleefd hadden. De dag met de strijd om het Zwolse veteranenkampioenschap, al jaren georganiseerd door CSV’28, onder de naam “Olde Zakk’n toernooi”.

Onder perfecte weersomstandigheden voerden de “oudjes”nog regelmatig hun technische vaardigheden ten tonele, maar ook de sportieve strijd, is ieder jaar weer een gegeven. Oké, degene die in zijn actieve carrière zijn mondje open had, had deze nu ook nog open, dat zal nooit veranderen. Deze verbale agressie hoort nu eenmaal bij een bepaald type speler.
Helaas hadden enkele Zwolse clubs, SV Zwolle, WVF en SVI, clubs die jaar in jaar uit present waren op het toernooi op het laatst afgezegd, waardoor de organisatie het programma geheel over de kop moesten gooien. Jammer!

Toch is en blijft het een prachtig toernooi, dit keer voor de 28e keer georganiseerd, waar menig bekende en onbekende Zwolse voetballer, zijn maatjes van “toen” en zijn “vijanden” van “toen”, tegenkomt, maar nu onder geheel andere en voornamelijk vriendschappelijke omstandigheden.
Gerard Schutte, de voetbalgoeroe van Zwolle en tevens oprichter van dit toernooi, zei altijd:  ” ’t giet niet um ’t winnen, ’t giet um ’t meedoen”, en daar is ieder jaar weer iedere deelnemer het volkomen mee eens.
VV Berkum, met de geroutineerde Jan Westemeijer in de gelederen, was uiteindelijk, zonder een finale te spelen de winnaar van deze 28e editie.
FC Zwolle, met namen als Grads Fühler en Alex Kamstra, had vandaag een vrij krappe selectie, wat uiteindelijk resulteerde in een 7-tal fitte spelers voor de finale van het toernooi. Dit was volgens de reglementen te weinig om nog een wedstrijd te mogen spelen.

Het zou voor de organisatie een pluspunt zijn, als dit, voor de deelnemers eindeloze toernooi, meer publiciteit zou krijgen. Bij toeval las de fotograaf een tienregel-infootje in de krant en dat verdienen deze “oudjes” niet.

Artikel delen:

Reageer