Street Moves en opening jeugdhonk in Dieze

Zwolle – SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland organiseren samen met de buurtbewoners van Dieze op vrijdag 21 september weer het sportieve wijkevenement Street Moves. Van 16.00 tot 20.00 uur is jong en oud uit de wijk Dieze uitgenodigd om op een sportieve manier elkaar beter te leren kennen. Onderdeel van het evenement is de opening van jeugdhonk Het Noorden.

05-09-2012_opening_jeugdhonk_dieze_speeltuin_het_noorden_04.jpg

Het wijkevenement Street Moves, dat plaats heeft in de omgeving van de Albert Cuypstraat, staat in het teken van gezondheid, sport en plezier. Het thema dit jaar is ‘Wipe-Out’. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een pannakooi en een rodeo-stier, waar jong en oud het tegen elkaar op kunnen nemen. Speciaal voor de meiden is er een meidenhoek, met onder andere dans. Voor de jongste kinderen is er een kinderhoek en ook staan er oud Hollandse spelletjes op het programma. Kortom, een gevarieerd programma voor jong en oud! Meedoen is geheel gratis.

Een onderdeel van het wijkevenement is de opening van jeugdhonk Het Noorden. Het jeugdhonk wordt om 19.30 uur officieel geopend door wethouder Nelleke Vedelaar. Het doel van het evenement Street Moves is helder: ‘Sport is een ideale basis voor een gezonde levensstijl, maar stimuleert ook de teamgeest. Sport stimuleert zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en wederzijds respect.’ Dit wijkevenement is een activiteit van de sportbuurtclub Club2Move, een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn, GGD IJsselland en de buurtbewoners uit de wijk Dieze.

Artikel delen: