Surinaamse samenwerking voor cursus Windesheim

Zwolle – De najaarscursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S) van Windesheim Zwolle gaat samenwerken met het Amazon Conversation Team (ACT) Suriname. Deze non-profitorganisatie zet zich in Suriname en omringende landen in voor de unieke biodiversiteit van het Amazone regenwoud.

De samenwerking houdt in dat studenten van Windesheim in projecten aan het werk gaan voor ACT Suriname. Ook verzorgt Windesheim komend jaar FG&S-scholing voor ACT en andere niet-gouvernementele organisaties in Suriname. ACT Suriname zoekt de samenwerking om andere dan traditionele financieringsbronnen te ontdekken. ‘Je hand ophouden is niet meer voldoende, maar hoe kom je dan aan de nodige euro’s? Die vraag speelt voor veel organisaties, merken we.’ aldus Bert Sleijster, projectleider FG&S bij Christelijke Hogeschool Windesheim. Karin Lachmising geeft dan ook aan blij te zijn met de samenwerking. ‘Prachtig dat er nu een afspraak ligt voor een duurzame samenwerking, waarbij we samen met Windesheim een slag kunnen maken in onze fondsenwerving. Dankzij deze samenwerking met Windesheim kunnen wij ons werk breder uitbouwen.

De cursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S)

Windesheim in Zwolle biedt sinds afgelopen jaar als eerste en enige hbo-instelling in Nederland losse modulen aan op het gebied van Fundraising Grantmaking & Sponsoring. De modulen zijn:

· Filantropie

· Projectaanvraag Schrijven en Beoordelen

· Communicatie

· Charitymarketing

· Sponsoring

De modulen bieden een breed inzicht in de wereld van vermogensfondsen, fondsenwerving en sponsoring. Ellen Geerts, cursist van het eerste uur, geeft aan positief te zijn over de door haar gevolgde module. ‘Met de sponsorvoortgang gaat het goed. Ik heb een aantal nieuwe sponsoren aan ons kunnen binden. Ik ben blij met de voortgang! En daar heeft de input van de gevolgde modules zeker aan bijgedragen.’

Meer informatie?

Voor meer informatie mail naar info@windesheim.nl of tel. 0900 – 8899 (lokaal tarief).

Website: www.windesheim.nl en www.act-suriname.org

Artikel delen: