Brassconcert door Soli Brass in Sionskerk

Zwolle – De Zwolse afdeling van het Leger des Heils doet het landelijke jubileumfeest van afgelopen mei nog eens dunnetjes over. Op donderdag 20 en zondaq 30 september zijn er diverse activiteiten in Zwolle. Hoogtepunt is de komst van brassband Soli Brass uit Leeuwarden, dat speelt in de kampioensdivisie.

hafabra03.jpg

Op zondagavond 30 september speelt de band in de Sionskerk aan de Glanerbeek werken van de meest gerenommeerde Leger des Heils-componisten. Soli Brass geldt als één van de beste brass-orkesten in ons land. De band heeft zelfs internationale faam gemaakt. Met dit concert wil Soli Brass een eerbetoon brengen aan de componisten die de Leger des Heils-brassmuziek in de afgelopen 125 jaar groot hebben gemaakt.

Aan het concert in de Sionskerk, dat om 19.00 uur begint, werkt ook het Zwolse koor Sounds of Salvation mee. Soli Brass is ook aanwezig tijdens de dienst op zondagmorgen in het Andreascentrum (aanvang 10.00 uur) aan de Geert Grootestraat. Naast het begeleiden van de samenzang zal de band enkele solowerken spelen. ’s Middags tussen 14.30 en 16.00 uur is er in en rond het Andreascentrum van alles te doen.

Kleine ensembles van Soli Brass geven mini-concerten; het maatschappelijk werk van het Leger des Heils is aanwezig met informatiestands, er is een film- fototentoonstelling over 125 jaar Leger des Heils in Nederland en er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Op donderdag 20 september, van 19.00 tot 20.30 uur, zingt ShantyPlus, het shantykoor van het Leger des Heils,in de Diezerstraat (ter hoogte van de bibliotheek. Tijdens deze uitvoering delen mensen van het Leger des Heils – gestoken in antieke Leger des Heils-uniformen – jubileumbonbons uit en wordt er een jubileumspel gespeeld.

Artikel delen: