Man houdt kinderen vast in woning Zwolle

Zwolle – Maandagavond 17 september is in Dieze-Oost een 38-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het vasthouden van vier kinderen in zijn woning.

De man heeft onder dwang één van de kinderen mee naar binnen genomen waarna de anderen volgden. De kinderen wilden naar buiten, maar de deur was op slot. De man gaf de kinderen eten en drinken. Zij wisten even later alsnog te ontkomen. Wat zich in de woning heeft afgespeeld is nog niet bekend. De man is aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving. De politie is een onderzoek gestart. Meerdere kinderen in de buurt geven aan dat ze al vaker bij de man in huis zijn geweest. Ouders die thuis kinderen hebben die met een soortgelijk verhaal thuis zijn gekomen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. De man is ingesloten. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ik ben wel heel erg benieuwd naar het vervolg van dit verhaal!

  Hoe gaat het verder verlopen? Komen we wellicht nog te weten wat er nu aan de hand was?


  ⚠️ Meld

 2. Woon zelf ook in dieze-oost ben inderdaad ook erg benieuwd waar dit gebeurde.
  Weer een reden extra om mijn zoon te blijven begeleiden naar school en andere dingen.  ⚠️ Meld

 3. Misschien is het wel een storm in een glas water. Als andere kinderen in de buurt aangeven al vaker bij de man binnen geweest te zijn kan het ook gewoon om een misverstand gaan.

  Dus stellen, dat we moeten afwachten omdat het toch al “erg zat is” is ook gebaseerd op een aanname.

  Ik vind het jammere vaak, dat er niet meer op teruggekomen wordt. Dus dan blijft het ook een beetje bij aannames.


  ⚠️ Meld

 4. @Plantje,

  De man heeft onder dwang één van de kinderen mee naar binnen genomen waarna de anderen volgden.

  Lijkt mij geen storm in een glas water. Of deze kinderen hebben een erg dikke duim. Maar wanneer de politie oproept om ouders die van hun kinderen soortgelijke verhalen hebben gehoord dit te melden. Zal er tocht ergens rook zijn, en zoeken ze naar het vuur.

  Weet niet hou oud deze kinderen waren, maar waarom is de rest mee naar binnen gegaan, en is er niet 1 weg gerend, om iemand te waarschuwen. Werden ze bedreigd, om dit niet te doen. Want hij had 1 van de kinderen blijkbaar al in huis.

  Neem aan dat de straat waar deze persoon woont al wel bezoek van de politie heeft gehad.


  ⚠️ Meld

 5. Het lullige van dit door situaties is dat het nu misschien is afgelopen met een sisser maar er vervolgens weinig gebeurd en het afwachten is tot deze man zijn grenzen bijvoorbeeld verlegd.
  En buurtbewoners weten misschien van niks.


  ⚠️ Meld

 6. Als die man kinderen meeenemt tehen hun wil dan zegt dat al genoeg, want wat moet die man met die kinderen??
  Als hij hun snoepjes of drinken geeft zoalshet hier aleerder werd gezegd dan kan hij dat ook geoon aan die kinderen op staart geven zonder dat hij ze meeneemt, eht feit dat hij de deur op slot deed zegt al dat er iets niet deugt, dus ik zou zeggen verhoren die gast en hooop dat er met de kinderen niks is gebeurt en dat die man dat niet meer doet en anders opsluiten hem wat mij betreft voor wat jaren.
  Hoe dan ook dat is niet normaal dat iemand kinderen naar zijn eigen huis meeneemt…
  Afblijven…


  ⚠️ Meld

 7. Ik hoop ook dat het een storm in een glas water is – maar moet Plantje wel een klein beetje gelijk geven.
  Ik heb bijv geen idee of de man zelf ook kinderen heeft waarbij andere kinderen komen spelen: bij mij krijgen ze dan ook drinken en snoepje maar begin met een boterham 🙂
  Ik heb ook kleine kinderen en ook veel in de buurt, en als ze bij mij komen doe ik ook vaak de voordeur op slot. Simpelweg omdat er héél veel aangebeld wordt “Kan ik spelen?”. En voor je het weet blijven bij kleine(re) kinderen de deuren open staan. Ik zorg er dan zelf overigens wel voor, dat de achterdeur gewoon open is (ze kunnen dus gewoon weglopen) en heb ik niet de hele tijd een “open huis” met dichtknallende deuren.
  Ik weet ook niet wat er bedoeld wordt met “onder dwang”. “Hup, nu moet je naar buiten” is ook dwang (=moeten). Kan mij nmlk niet voorstellen als er ééntje gillend en spartelend mee naar binnen gesleurd wordt, de andere 3 vrijwillig meegaan??
  Ik wil hiermee dus niets goedpraten en hoop dat het zoiets simpels is, hoewel het (landelijk) persbericht anders doet vermoeden.


  ⚠️ Meld

 8. Waar is het nu eigenlijk gebeurd? Woon zelf ook in Oost met kleine kinderen en ben benieuwd waar het nu heeft plaatsgevonden! Vind dat er slecht gecommuniceerd wordt.


  ⚠️ Meld

 9. Bah! Ken de plek zo niet direct woon er nog niet zo lang. Is het dan in de buurt van de Kastanjestraat ofzo gebeurt dat ken ik wel. Ik
  vind het maar niks!


  ⚠️ Meld

 10. Ok, je weet er dus meer van “mam”? Waarom dan enkel vermelden dat het geen storm in een glas water is? Waarom niet gewoon alle verwarring dan weghalen.

  Ik vind dat “Me.” het wel juist omschrijft!

  In mijn studententijd kwam ik een keer met de kat in een mandje thuis van de dierenarts. Een stel enthousiaste kinderen kwam vragen of ze de kat mochten aaien. Ik gaf aan, dat de kat er pas in huis weer uit mocht. Ze mochten hem best komen aaien, maar dan moesten ze wel even eerst aan hun ouders vragen of dat goed was (en ik wilde dat dus zelf van de ouders horen). Stel dat je er niet zoveel kwaad in ziet (ik zag dat natuurlijk ook niet) en je zegt:”Tuurlijk, kom maar even mee”. Voordat je het weet zit je ook in zo’n situatie.

  Misschien zijn de kinderen wel allemaal uit vrije wil mee gegaan en heeft één van hen zich achteraf gerealiseerd dat ie niet zo met iemand mee mocht gaan en dit verhaal verzonnen om onder straf van zijn ouders uit te komen! Allemaal dingen die we niet weten!

  Daarom ben ik ook zo benieuwd naar het verdere verloop.


  ⚠️ Meld

 11. het klopt inderdaad dat het bij de kastanjestraat is..ik heb er wel meer van gehoord maar weet ook niet of alles waar is het zijn tenslotte kinderen.. maar ik ben wel van mening dat als het niet serieus genomen werd dat die man nu niet vast zat.. ik vind het in ieder geval heel eng omdat mijn kids er ook vaak spelen.  ⚠️ Meld

 12. Sommige mensen steken liever de kop in het zand. Iemand word niet zomaar gearresteerd, wel zomaar weer vrijgelaten dus ik zou als ouder zo’n melding serieus nemen en goed op mijn eigen kinderen letten.


  ⚠️ Meld

 13. Ik denk niet kinderen hier zomaar over fantaseren zekers een kind van 6jaar niet.. Ik vind wel degelijk dat je dit als ouder heel srrieus moet nemen ook al is dit goed afgelopen had ook anders kunnen zijn


  ⚠️ Meld

 14. Ok mam! dank je dan weet ik dat ik voorlopig de kids daar niet laat spelen! Veel meer kan je ook niet weten toch er is verder niets te vinden op internet:(


  ⚠️ Meld

 15. Daar heb je wel gelijk in: het is beter om je kinderen niet meer in Zwolle te laten spelen. In Amsterdam trouwens ook niet. Ik heb wel eens gehoord dat daar iemand van moord verdacht werd!


  ⚠️ Meld

 16. het is geen verhaalopzich het is al vaker gebeurt en dat was ook al in stadhagen en binnenstad dus deze kinderen zijn kinderen en geen weterschappers en kinderen leren maar laten we ze wel van te voren aarschuwen wat ze wel en niet mogen ouders pas goed op jullie kinderen de boze wolf loopt nog steeds rondt in deze wereldt


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.