‘Overspel’ tijdens 44e Internationaal Gitaarfestival Zwolle

Zwolle – Van 26 tot en met 28 oktober vindt voor de 44e keer het Internationaal Gitaarfestival Zwolle plaats, met onder meer concerten, masterclasses en een ensembleweekend voor amateurgitaristen. Zwaartepunt van het festival is de concertroute ‘Overspel’ (op 27 oktober), waarin de verschillende publieksgroepen, die normaal gesproken binnen hun eigen interessegebied blijven, worden verleid elkaars concerten te bezoeken.

In een route langs bijzondere locaties in de Zwolse binnenstad wordt het publiek door een gids meegenomen langs vier uiteenlopende miniconcerten, om vervolgens aan het laatste concert zelf mee te doen! Na afloop kan het publiek desgewenst met de musici tijdens de gezamenlijke maaltijd van gedachten wisselen. De muziek varieert van oude muziek (Dowland, Corelli) tot eigentijds (van de Chinese componist Tan Dun). Het festival wordt geopend op vrijdag 26 oktober met een soloconcert door Stefano Grondona in de Statenzaal van de Bibliotheek van Zwolle. Dit concert is gewijd aan de toegankelijke, maar zeer verfijnde Catalaanse volksmuziek – met altijd een vleugje melancholie -, in handen van een grootmeester. 

Op zaterdag wordt door Stefano Grondona in het ArtEZ conservatorium een aantal masterclasses gegeven aan jonge gitaristen. Deze masterclasses zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober is er voor de enthousiaste amateurgitarist de mogelijkheid om in ensembles muziek in te studeren, om die op zondag uit te voeren in een heus concert. Ook het ensembleweekend vindt plaats in het ArtEZ conservatorium.

Voor info en kaarten: www.guitarfestivalzwolle.nl

Artikel delen: