Schoolsportvereniging Holtenbroek van start

Zwolle – Wethouder Gerrit Piek geeft donderdag 20 september het startsein voor de officiële start van de Schoolsportvereniging Holtenbroek, een initiatief van SportService Zwolle en de Bewegende School (De Toonladder en Het Carillon). In het park achter het wijkcentrum in Holtenbroek onthult de wethouder om 13.30 uur het logo van de schoolsportvereniging. Dit logo is voortgekomen uit een logo ontwerpwedstrijd, uitgezet onder de kinderen van de scholen.

05-03-2012_schoolsportvereniging_in_holtenbroek_04.jpg

De wijk Holtenbroek kent een aantal sportverenigingen, maar veel van de Zwolse sportverenigingen liggen (ver) buiten de wijk. Voor ouders (en kinderen) vaak een drempel om voor hun kind een lidmaatschap aan te gaan bij een sportvereniging. SportService Zwolle, OBS de Toonladder, CBS het Carillon, Tafeltennis Zwolle, Zwolse Gymnastiek Vereniging Kwiek en Lenig en Budo Stichting Boot hebben daarom begin 2012 de handen ineen geslagen om een schoolsportvereniging op te richten in de wijk Holtenbroek en op deze manier het onderwijs en de sport dichter bij elkaar te brengen. De verenigingen komen dus naar de kinderen toe.

De Schoolsportvereniging Holtenbroek draait sinds maart 2012 als een pilot. In de maanden maart tot en met juli hebben de kinderen van de deelnemende scholen kennis gemaakt met tafeltennis en judo. Ze kregen les van een echte trainer van de vereniging. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in twee dependances in de wijk. Er is namelijk een groep leerlingen lid geworden van Tafeltennis Zwolle en er is een groep lid geworden van Budo Stichting Boot. Tevens zijn in de afgelopen periode positieve gesprekken gevoerd met enkele sportverenigingen om dit schooljaar te gaan participeren binnen de schoolsportvereniging.
Sportimpuls
De initiatiefnemers van de Schoolsportvereniging Holtenbroek hebben in juni 2012 een aanvraag ingediend voor de Sportimpuls. Begin september werd bekend dat de aanvraag gehonoreerd is en dat de schoolsportvereniging doorontwikkeld en uitgebreid kan worden. De Sportimpuls is onderdeel van het Volksgezondheid, Welzijn en Sport-programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Het is bedoeld om mensen te bereiken die nog (te) weinig sporten en bewegen. En om mensen aan het bewegen te houden die anders zouden stoppen met sporten en bewegen. De actieplannen richten zich daarom op een uitbreiding of verbetering van het sport- en beweegaanbod en resulteren in hogere deelname.

Artikel delen: