Impuls energiebesparing particuliere woningeigenaren

Zwolle – Vanaf 1 oktober 2012 kunnen particuliere woningeigenaren duurzaamheidsleningen en duurzaamheidspremies bij de provincie Overijssel aanvragen.

De gemeente Zwolle en de provincie stimuleren particuliere woningeigenaren maatregelen te nemen op het gebied van energiebesparing en energieopwekking. Voor de aanvragen kunnen Zwollenaren terecht op de website http://www.verbeterenbespaar-zwolle.nl/. Leningen met 3% rentekorting worden verstrekt tot een bedrag van € 20.000 en een maximale looptijd van 15 jaar. Premiebedragen variëren van € 300 tot  € 600 voor één, respectievelijk twee isolatiemaatregelen van dak, vloer, gevel of glas van de woning. Bovenop de € 600 kan een bonus van € 300 worden aangevraagd als u twee maatregelen realiseert samen met minimaal twee buren.

Duurzaamheidslening en subsidieregeling gemeente Zwolle is gestopt

In het geval de Zwolse gemeenteraad instemt met de nieuwe regeling, wordt in Zwolle het huidige energieloket voortgezet binnen de Overijsselse Aanpak 2.0. Dit betekent dan dat de bestaande Subsidieregeling Duurzaam Wonen wordt stopgezet. Particuliere woningeigenaren in de gemeente Zwolle kunnen vanaf 1 oktober 2012 gebruik maken van de Overijsselse Duurzaamheidlening. Aanvragen voor de regeling Duurzaam Wonen zijn vanaf 1 oktober 2012 niet meer mogelijk. De nieuwe regeling treedt dan in werking. “Met de nieuwe regeling hopen we inwoners te stimuleren (verdere) duurzaamheidsmaatregelen voor hun woning te treffen. Dergelijke maatregelen leveren op den duur niet alleen een besparing op de maandelijkse lasten op, ook het comfort in de woning wordt vergroot. Je kunt dus stellen dat duurzaamheid loont!”, aldus wethouder Erik Dannenberg.

Meer weten?Informatie over woningen op het gebied van energie is te vinden op de Zwolse website www.verbeterenbespaar-zwolle.nl. Op deze website staat ook informatie over de duurzaamheidslening en de duurzaamheidspremie van de provincie Overijssel en hoe men deze vooraf aan de uitvoering kan aanvragen. Mensen die meer vragen hebben over de regeling kunnen mailen naar info@verbeterenbespaar.nl of bellen met Koos Timmermans: 06 – 23976208.

Artikel delen: