Scooterrijder onderuit op Burg. Roelenweg

Zwolle – Maandag 18 september, aan het einde van de middag, werden politie en ambulance gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Roelenweg in Zwolle.

  15-09_ongevalburgroelenweg3.jpg

Zeker één slachtoffer is met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallenspecialist van de politie deed onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Over de toestand van het slachtoffer is momenteel nog niets bekend.

15-09_ongevalburgroelenweg4.jpg 

15-09_ongevalburgroelenweg2.jpg 

15-09_ongevalburgroelenweg1.jpg

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Volgens mij is dat het fietspad richting de Minervalaan. Dit stukje fietspad is al jaren slecht en de laatste tijd liggen er een aantal tegels los c.q. ontbreken.

  >:(>:(


  ⚠️ Meld

 2. Gewoon een stuk achter gebleven gebied ook voor mensen die van Curans komen is het geen lolletje om daar met je scootmobiel of rollator over te gaan. Schande waarom geen wijkschouw? Ik weet nog een paar zeer onaangename plekken om te lopen. Iets verder onder het viaduct door is het ook zo belabberd. Wijkmanagers zeggen: is toch niet zo erg…ja ben je er gemakkelijk van af.


  ⚠️ Meld

 3. Is dat inderdaad het stuk tussen Burg. Roelenweg en de Minervalaan?
  Zo ja, wat deed die brommer daar? Het is daar een _fiets_pad en niet een fiets/bromfietspad; dat ding hoort daar niet te komen.


  ⚠️ Meld

 4. Hoezo onzin? Die 2e zin van je kan ik werkelijk niet volgen.

  Maar dan nog: je weet wat een brommer is? Je weet wat het verschil is tussen een verplicht fietspad (rond blauw bord met alleen een fiets erop) en een verplicht fiets-/bromfietspad (rond blauw bord met brommer en fiets erop) toch wel?


  ⚠️ Meld

 5. Het gaat er hier toch nu niet om of die daar mocht rijden ofnie , het is gebeurt en wie weet is die jongen er wel heel slecht aan toe dus misschien moeten jullie daar is overnadenken in plaats van strijden of die daar wel of niet had mogen rijden het is al erg zat wat er is gebeurt.


  ⚠️ Meld

 6. @suze ik heb het niet over de staat van dat voet-/fietspad, ik heb het over scooters in het algemeen. En zeg er ook nog bij dat het lullig is voor de bestuurder. Ik heb een hekel aan het object scooter.


  ⚠️ Meld

 7. Lekker gemakkelijk en typisch voor deze tijd: de schuld direct ergens anders zoeken!

  Bij mijn weten ben je nog altijd zelf in de eerste plaats verantwoordelijk voor de inschatting van de situatie ter plaatse. Aan de hand daarvan bepaal je of je daar wil rijden en hoe snel je daar wil rijden.


  ⚠️ Meld

 8. De grijze tegels zijn voor voetgangers. De rode tegels zijn voor fietspaden OF fiets- en bromfietspaden. Je zult het bord moeten zien om vast te stellen om welke van de twee het hier gaat.


  ⚠️ Meld

 9. @Jasper:
  Doe geen moeite. duidelijk is dat Suze

  1) de regels niet kent (eerst denkt ze dat dat ding daar mag rijden, daarna denkt ze aan de kleur van de tegels te zien of je er wel of niet mag komen met de brommer)

  2) de teksten niet leest (ze vraagt ‘welke regels’ terwijl ik die notabene al 2x heb aangedragen)

  @Plantje:
  Die kleuren worden gebruikt maar geven geen garantie. De kleur van het wegdek zegt werkelijk niets over het feit of je er wel of niiet mag komen. Het is puur een fraaie indicatie. Denk even aan het verschil tussen fietsstrook en fietssuggestiestrook. Op de eerste heeft een auto weinig tot niets te zoeken; parkeren is daar in ieder geval uit den boze maar de 2e, die net zo rood is maar alleen het fietssymbooltje mist op het oppervlak, daar mag je je auto in principe gewoon op parkeren.
  Verder zijn er legio grijze verplichte fietspaden en legio grijze verplichte fiets/bromfietspaden waar je als auto werkelijk niets te zoeken hebt. En dan heb je natuurlijk nog de onverplichte fietspaden waar zelfs snorfietsers niet mogen komen, behalve met uitgeschakelde motor. Die paden zijn veelal niet rood gekleurd.

  Kleur zegt voor de wet helemaal niets; het is alleen eerder een leuke reminder.


  ⚠️ Meld

 10. Wat mij opvalt bij de foto’s is, dat op de derde foto te zien is dat de banden en stuur van het voertuig zijn (gehaald). Het is helemaal gestript. Is dat dezelfde scooter als op de andere foto’s te zien is?


  ⚠️ Meld

 11. @Suze
  Inderdaad, hij lijkt vanaf het FIETSpad op het VOETpad gevallen te zijn en dat hij nu (door de val) op het voetpad ligt, ik denk niet dat mensen het daar over hebben.
  Hij hoort niet op het voetpad maar ligt daar nu door de val; dat hij daar ligt was vast z’n bedoeling niet en dat is overmacht. Dat hij op het rode deel reed, was net zo goed niet de bedoeling maar ik gok toch niet dat hij vanaf de Minervalaan of vanaf de Burg. Roelenweg helemaal tot op die plek gevallen is….. :-*

  Ik ben trouwens maar even voor je aan het googlen geslagen want dat wilde je zo graag. Bovendien ben je zó stellig dat je wel de waarheid in pacht moet hebben. Gezien de regels al jaren anders waren, weet jij meer dan ik en zijn dus blijkbaar de regels gewijzigd. Heb jij blijkbaar voor elkaar weten te boksen. De overheid had daar best wat reclamecampagnes tegenaan mogen gooien dat bromfietsers tegenwoordig weer op het fietspad mogen.

  Maar helaas…… ik heb toch gelijk na m’n google-actie

  [Url=http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/brochures/2012/02/28/verkeersborden-en-verkeersregels-in-nederland/62dw2012g001.pdf]Verkeersregels op de site van onze eigen overheid[/url]

  Ik zal je een klein beetje helpen, ook al is dit bericht al vééél te lang voor je om nog te kunnen volgen (want kortere berichten dringen ook al niet tot je door), ik zal daarom maar even aanwijzingen geven waar je moet kijken in de verkeersregels, die je overigens al behoort te kennen.

  Kijk bij het hoofdstuk 2 ‘verkeersregels’ en dan ‘plaats op de weg’, dat is 2.1 We bladeren naar blz. 9
  Oh, helaas, niets over brommers op blz 9 dus door naar blz 10
  Jawel, artikel 6

  1 Bromfietsers gebruiken het fiets/bromfietspad.
  2 Zij gebruiken de rijbaan indien een fiets/bromfietspad ontbreekt.

  Maar dan moet je natuurlijk wel snappen wat een fiets/bromfietspad is want er zit verschil in een fiets/bromfietspad en een fietspad. Gelukkig hebben ze daar borden voor. We bladeren verder naar blz 68. Daar zie wat mooie plaatjes staan. Dat zijn afbeeldingen van verkeersborden. Je hebt ze vast wel eens gezien onderweg. En nee, die staan er niet voor de sier.
  Kijk even goed naar het bord met G11 eronder. Daar staat Verplicht fietspad
  Kijk nu ook even goed naar bord G12a. Daar staat Verplicht fiets/bromfietspad

  Vergelijk nu eens héél goed de plaatjes met de plaatjes van die leuke bordjes die je kan zien in de linkjes van Google Maps die ik een eindje terug geplaatst heb. Zie je ze? Goed vergelijken. Fietsje, wel brommertje, geen brommertje….. ehm…. geen brommertje erop. Even kijken in het lijstje. Tjonge, goedzo, dat is dus een Fietspad en géén fiets/bromfietspad.

  Wanneer moet je je verkeersdiploma halen van groep 8? Duurt geloof ik nog wel even dus je hebt nog tijd om wat dingen te leren. Je komt er wel!


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door suze, op 19 september 2012 om 13:12

  Jasper de weg was er voor jij geboren was.

  Haha! Ja Japser, daar heeft ze je wel! 😉 Ben je nu onder de indruk?

  @WFvN: je hebt helemaal gelijk met betrekking tot de kleuren: die zijn enkel als suggestie bedoeld. Soms zie je bij dit soort paden een dubbel bord waarbij het voetpadbord duidelijk boven de grijze tegels hangt en het (brom)fietspadbord duidelijk boven de rode tegels. In dit geval is aan één kant van het pad ook zoiets gedaan.


  ⚠️ Meld

 13. @Plantje echt enorm!

  @suze Wat heeft mijn geboortedatum in hemelsnaam met het verbod voor brommers op dat voet-/fietspad te maken?

  *houdt zich heel erg in om niet persoonlijk te worden*


  ⚠️ Meld

 14. @vdberg op de derde foto is het voorwiel nog net te zien. En de kap is van het stuur af, maar het stuur zelf zit er nog gewoon aan. Ik vermoed dat dit gewoon net zoals op de andere foto’s is.


  ⚠️ Meld

 15. Bericht door Japser, op 19 september 2012 om 14:52
  @suze Wat heeft mijn geboortedatum in hemelsnaam met het verbod voor brommers op dat voet-/fietspad te maken?

  Ik ben ook echt heeeeeeeel erg benieuwd! 😉


  ⚠️ Meld

 16. Da’s ook flauw!

  Ik heb het stukje nog een keer kei goed gelezen. Ik denk wel drie keer… Nee, ik snap nog steeds niet wat het uitmaakt dat dat pad er al lag voordat Japser geboren was. (Wat overigens ook iets is wat je volgens mij niet zeker kunt weten…)


  ⚠️ Meld

 17. @Blauwvinger heeft volkomen gelijk. Een snorfiets mag daar wel komen, die staat gelijk aan een fiets. Op een snorfiets hoef je geen helm op. Het feit dat op de foto’s een helm naast de brommer ligt doet al vermoeden dat het geen snorfiets is, maar je kunt het natuurlijk zeker weten door op de foto’s te constateren dat er een gele verzekeringsplaat op het voertuig zit (in geval van bromfiets) in plaats van een blauwe verzekeringsplaatplaat (in geval van snorfiets). Dit puur ter informatie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.