Fietsgroep Stappenbelt verwelkomt 300e lid

Zwolle – Fietsgroep Stappenbelt heeft haar 300e lid verwelkomd. Dinsdag werd Hetty de Lange  door voorzitter Frank Spoelman verrast met bloemen en een gratis t-shirt van de fietsgroep. In 2006 startte vanuit fietswinkel Stappenbelt een groepje mensen dat gezamenlijk een aantal keren per week ging fietsen. Na een jaar bleek er zoveel animo voor te zijn, dat men besloot om in mei 2008 Fietsgroep Stappenbelt Zwolle op te richten en als vereniging aan te sluiten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

stappenbelt.jpg
Eigen foto

Sinds die tijd is het snel gegaan. Wat ooit begon met 15 fietsers is uitgegroeid tot een vereniging met inmiddels 300 fietsfanaten, waarvan een flink aantal er enkele keren per week op uit trekt om te gaan fietsen op de racefiets of mountainbike. Onder het motto van ‘Samen uit, samen thuis’ wordt op zowel recreatief niveau als op serieus amateurniveau gefietst. Iedereen die in groepsverband wil fietsen kan aansluiten bij een van de fietsgroepen. Het ‘thuishonk’ van de Fietsgroep is de racefiets- en mountainbikewinkel Stappenbelt Zwolle aan de Betje Wollfstraat 1a in Zwolle.

Start MTB-seizoen
Op zondag 30 september start Fietsgroep Stappenbelt Zwolle haar mountainbike winterseizoen 2012-2013. Om 9:00 uur starten de MTB-ers van de fietsgroep vanaf de winkel Stappenbelt Zwolle en rijden ze een tocht in het Zwolsche Bos nabij Hattem. De openingsrit zal ongeveer 40 km lang zijn en is zowel voor leden en niet-leden toegankelijk.
Het winterseizoen bestaat uit een groot aantal MTB-activiteiten georganiseerd voor leden. Daarnaast wordt elke zondagochtend getraind op verschillende niveaus en naar behoefte. We starten dan om 9:00 uur vanaf de winkel Stappenbelt Zwolle en biken dan ongeveer twee uur lang.

Fietsgroep Stappenbelt richt zich op de sportieve racefietsers en mountainbikers. Daarbij is er voor de fietsers volop ruimte voor vrijheid. Alle activiteiten worden gereden vanuit het principe ‘samen uit, samen thuis’. Hierdoor vormen de leden van Fietsgroep Stappenbelt een hechte fietsgroep.

Bent u geïnteresseerd of wilt u een keer deelnemen aan een training of een MTB-tocht? Meld u zich dan aan bij Stappenbelt Zwolle aan de Betje Wolfstraat 1a in Zwolle en vul het inschrijfformulier in.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.