Drie inrichtingsvarianten voor de Pannekoekendijk

Zwolle – Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze binnenstad nu en in de toekomst een bereikbare, en daardoor ook gastvrije, binnenstad is? Dat was de vraag die dinsdagavond centraal stond tijdens de publieksbijeenkomst in het stadhuis over het project In de ban van de Ring.

18-09-2012_informatiebijeenkomst_bereikbare_binnenstad-gemeenterhuis_06.jpg

In vervolg op de bijeenkomst in maart waarbij toen de herinrichting van de Katerdijk stond, legde de gemeente Zwolle ditmaal het publiek drie mogelijke inrichtingsvarianten voor de Pannekoekendijk voor. Dat is de plek waar onder andere de centrumhalte voor de bussen komt. De bijeenkomst was bedoeld om belangstellenden en belanghebbenden te informeren en mee te laten denken en te praten over ideeën en oplossingen om de bereikbaarheid van de binnenstad en de doorstroming op de binnenring te vergroten. D eaanwezigen kwamen met verschillende opmerkingen, plannen en ideeën. Verder kon men in gesprek gaan met experts bij de diverse presentaties bij de informatiestands op de informatiemarkt.

18-09-2012_informatiebijeenkomst_bereikbare_binnenstad-gemeenterhuis_01.jpg

18-09-2012_informatiebijeenkomst_bereikbare_binnenstad-gemeenterhuis_04.jpg

18-09-2012_informatiebijeenkomst_bereikbare_binnenstad-gemeenterhuis_05.jpg

18-09-2012_informatiebijeenkomst_bereikbare_binnenstad-gemeenterhuis_02.jpg

18-09-2012_informatiebijeenkomst_bereikbare_binnenstad-gemeenterhuis_03.jpg

Grote infrastructurele aanpak in vijf jaar

Omdat op dit moment aan de westkant van de binnenstad, de stadsentree vanaf de A28, de meeste verkeersknelpunten zijn, wordt dit gebied het eerst aangepakt. Het gaat om een gecombineerde en gefaseerde aanpak van een aantal wegen in dit gebied: de omgeving van de Holtenbroekerbrug, de Katerdijk, de Pannekoekendijk (met een nieuwe centrumhalte voor de bussen), de Harm Smeengekade/Willemskade en het kruispunt Westersingel.

Er staat de komende vijf jaar veel te gebeuren in dit gebied. Naast de verbeterplannen voor het verkeer zijn er ook nog de plannen voor het Katwolderplein met een grote parkeergarage, de Rodetorenbrug en de bouwontwikkeling aan de Roelenweg- Oost. Laat u bijpraten over de stand van zaken van deze projecten door de plannenmakers bij de stands op de informatiemarkt.

Meer informatie over het project ‘In de ban van de Ring’ vindt u op www.zwolle.nl/bereikbarebinnenstad.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Weet iemand of ze dat huis waar de nieuwe brug komt nog gaan afbreken? Hofvliet is gerestaureerd, gaan ze dat met deze ook doen? Zou wel mooi zijn.


  ⚠️ Meld

 2. D’66 en het CDA zaten deze avond bij een lezing over architectuur van de nieuwe rechtbank in Zwolle. De SP was wel aanwezig om de ingrijpende verkeersstromen te beoordelen! Trek uw eigen conclusie.


  ⚠️ Meld

 3. .

  D’66 en het CDA zaten deze avond bij een lezing over architectuur van de nieuwe rechtbank in Zwolle. De SP was wel aanwezig om de ingrijpende verkeersstromen te beoordelen! Trek uw eigen conclusie.

  Verkeerde planning van deze avond


  ⚠️ Meld

 4. Volgens de voorstellen kan/mag men straks op de Pannekoekendijk aan de ene kant van de weg alleen maar instappen en aan de andere kant alleen maar uitstappen.
  Waarom niet gewoon aan beide zijden van de weg in- en uitstappen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.