Succesvol Prinsjesdagcongres in Zwolle

Zwolle – Congresstad Zwolle heeft op dinsdag 18 september in samenwerking met VNO-NCW Midden voor de derde keer het Prinsjesdagcongres georganiseerd. Dit jaar vond het congres plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Onder de ruim 130 aanwezigen waren colleges van B&W uit Zwolle, Kampen, Olst-Wijhe en Dalfsen, ondernemers uit de regio en besturen van de onderwijsinstellingen.

prinsjesdagcongres_2012-29.jpg

Na de ontvangst met lunch werd in een prachtig aangeklede zaal het welkomstwoord gedaan door Jean-Jacques Jouret, voorzitter van Congresstad Zwolle. Hierin benadrukte hij de sterke invloed van het zakelijk toerisme. Aansluitend gaf Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, het belang aan van samenwerking en de kracht van de regio. De troonrede kon perfect gevolgd worden op een groot plasmascherm en werd daarna op eigen wijze toegelicht door Koos van Dijken, programmaregisseur bij Platform 31, een kennisinstituut voor stad en regio. Zoals hij aangaf is er veel ‘zuur’ in deze tijd, maar kan Zwolle gelukkig ook wat zoets behouden; de regio biedt veel kansen, onder andere door de opening van de Hanzelijn en de sterke economische ontwikkelingen. Maar zoals Koos zei; “Reken niet op Den Haag en sla de handen ineen binnen de regio”.

Tot slot zong Hanneke Drenth, de zangeres van het TV programma Spijkers met Koppen, een prachtig actueel spijkerlied en trakteerde de deelnemers op een mooie afsluiting van het congres.Voorzitter van VNO-NCW Midden, Tineke Bakker, sloot af met een mooi dankwoord aan alle organiseerde partijen en sponsoren en nodigde iedereen uit voor de netwerkborrel. Mede met dank aan de sponsoren; Deutsche Bank, Wärtsilä, Countus, De IJsselhallen Zwolle, Zalsman, Con-txt, Aan de Zeven Alleetjes, Spijkerman en MK2 Audiovisueel kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd congres.

Artikel delen: