Deltionstudenten kleden VVD’ers op Prinsjesdag

Zwolle – De VVD-Kamerleden Ton Elias, Han ten Broeke en Klaas Dijkhoff waren tijdens Prinsjesdag gekleed in een maatjacquet gemaakt door studenten van het Modelyceum van Deltion.

deltionstudenten_en_vvd-kamerleden_tijdens_prinsjesdag.jpg

Als dank mochten de studenten Sonja Wilgenburg, Jaqueline Bardelmeijer, Joanne-Rose Buter en Meeti Ulfata op Prinsjesdag samen met docente Peggy Bosman een kijkje nemen achter de schermen in Den Haag. Ton Elias, woordvoerder Onderwijs, en Leo de Wit, medewerker verenigingszaken van de MBO-Raad zijn initiatiefnemer van dit project. Begin 2012 kwam de MBO-Raad met het voorstel om een das of hoed te laten maken voor de VVD-Kamerleden. Ton Elias: “Een maatjacquet leek mij een aanmerkelijk grotere uitdaging- en onderwijs moet uitdagend zijn!”

Peggy Bosman, lerares bij de opleiding Mode, heeft de studenten begeleid in het maken van de jacquets. Volgens haar was dit een mooie kans voor de studenten om praktijkervaring op te doen waar zij veel van geleerd hebben. “Het werd een onderdeel van hun examenprogramma en daarnaast kregen de studenten een kijkje achter de schermen van het politieke bedrijf, waarin ze ook door de drie Kamerleden zijn rondgeleid. We hebben er hard voor gewerkt, maar het resultaat mag er ook zijn”, vertelt Bosman trots.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Tonny E. in de favo-VVD-wannabee stijl. Uit de jaren dat ze nog neer mochten kijken op het klootjesvolk en ze (elkaar opzwepend) mochten bespotten.

  Zal Deltion wel (bijna) voor nop doen: kan VVD mooi een aagedikte factuur bij de fiscus achterlaten.


  ⚠️ Meld

 2. Ton Elias, die zeer vaak in denigrerende termen spreekt over onderwijzers gaat hier nu even fijn profiteren van gratis op maat gemaakte kleding. Die beste man moet eerst eens een maandje voor de klas staan, voordat hij serieus genomen kan worden als woordvoerder van onderwijszaken. Zelfs met zo’n jacquet lukt me dat namelijk niet met hem.


  ⚠️ Meld

 3. Wel chapeau voor de makers uiteraard. En dat het knoopje bij meneer Elias niet meer dicht wou, daar kunnen jullie ook niks aan doen. 😉


  ⚠️ Meld

 4. Wil je die gast nou werkelijk voor de klas zetten?
  Hij weet niet eens wat het doel van een C!totoets is.
  Elias voor de klas? Niet goed voor de kinderen als hij met zijn instelling en kennis van onderwijs en geweldige ’tact’ tegenover ze gaat staan.
  Laat hem maar lekker jasjes passen; dan doet hij heel wat minder schade. Goed, die draadjes van de knopjes zullen wel stevig wat voor hun kiezen krijgen natuurlijk maar dat valt vast wel met wat steviger draad op te lossen zijn en anders gewoon een metertje stof extra in het jasje stoppen 😛


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Anti-VVD, op 19 september 2012 om 14:28
  Lelijke actie

  Lelijk commentaar! >:(

  Verder zie ik in de andere commentaren een aantal zaken voorbij komen die me niet nodig lijken. Wel verwacht, maar niet nodig…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.