Aluin opent seizoen Verteltheater De Verhalenboot

Zwolle – Het theaterseizoen van Verteltheater De Verhalenboot wordt zaterdag 6 oktober om 20.30 uur geopend door Theatergroep Aluin met de vertelling Oidipous Unplugged, de meester-thriller van tragedieschrijver Sophocles. Over de man die door zijn ouders aan de gieren werd gevoerd om te voorkomen dat de vloek van de goden uitkwam: hij zou zijn vader doden en met zijn moeder slapen. 

Het intieme verteltheater De Verhalenboot wordt veranderd in een klassiek strijdtoneel. Niet met decor en rekwisieten, maar met de fantasie van de acteurs, de onverslijtbare tekst en de verbeelding van de toeschouwer. De spelers gaan met deze vertelling terug naar de basis: het vertellen. Aluin bestaat uit Arend Brandligt, Dennis Coenen en Marsel Roelfsema.

De voorspelling over Oidipous was gruwelijk: "Deze jongen zal zijn vader vermoorden en met zijn moeder slapen". Uiteraard werd Oidipous gered van de gieren en deed hij onbewust alles wat hij wilde ontvluchten. De levensinstelling van Oidipous eist dat de waarheid boven tafel komt, ook al wordt het zijn ondergang. Een voorstelling over politieke eerlijkheid en het nut van de doofpot. Is Oidipous een held of een sukkel?

Kaarten online op www.deverhalenboot.nl, contant bij Free Record Shop of ’s avonds aan de zaal.

In de mooie, heldere vertaling van Gerard Koolschijn en geregisseerd door Erik Snel.

Reserveren via www.deverhalenboot.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.